Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Viikonloppua vietetään pitkälti poutasäässä, mutta aurinkoa ei juuri nähdä

Viikonlopun ajan Suomen yllä viipyilee korkeapaine, jota kuitenkin varjostaa runsaahko pilvikerros, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. Peite saattaa paikoin rakoilla, mutta aurinko on silti harvojen ilo. Pilvisyys on talvisille korkeapaineille tyypillistä.

Lauantai on sunnuntaita kirkkaampi päivä. Jälkimmäisenä päivänä ympäri maata, mutta etenkin pohjoisessa voi sadella heikosti tihkua tai jäätävää lumisadetta. Lämpötilat ovat etelässä nollan kieppeillä tai joitain asteita sen alapuolella, Lapissa on heikkoa pakkasta. Luvut ovat ajankohtaan nähden tavanomaisia.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että ajokeli on vuodenaikaan nähden varsin normaali, mutta etelässäkin kannattaa varovaisuuden nimissä jättää kesärenkaat talliin.

Ensi viikon alussa etelästä virtaa Suomeen lauhempaa ilmaa, jonka mukana tulee sateita. Etelässä lämpötilat ovat nollassa tai plussalla, maan keskivaiheilla nollan tienoilla. Pohjoisessa pysytään pakkasella.