Presidentti Niinistö laski seppeleen sankariristille maskipäisen yleisön edessä

Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio aloittivat itsenäisyyspäivän juhlallisuudet sytyttämällä kynttilät Helsingin Tuomiokirkossa. Kirkossa kävivät myös pääministeri Sanna Marin (sd.) ja varapuhemies Antti Rinne (sd.) puolisoineen sekä korkeimman oikeuden presidentti Tatu Leppänen.

Tämän jälkeen presidentti Niinistö puolisoineen laski seppeleen sankariristille Hietaniemen hautausmaalla. Myös Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen kävi laskemassa seppeleen. Paikalla oli satapäinen yleisö, joista suurella osalla kasvomaskit. Samoihin aikoihin Ilmavoimien Hornet-hävittäjät tekivät ylilennon hautausmaan yllä. Pilvisen sään vuoksi koneita ei näkynyt, mutta ääni kuului.

Myös Porin prikaati ja Porin kaupunki ovat juhlistaneet itsenäisyyspäivää seppeleenlaskulla sankariristillä.

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen lipunnosto järjestettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti Hämeenlinnassa pienelle yleisölle. Tämä on ensimmäinen kerta, kun tilaisuus järjestettiin Helsingin ulkopuolella. Aikaisemmin aamulla Puolustusvoimat järjesti juhlallisen lipunnoston Helsingin Suomenlinnassa.

Mielenosoitus verkossa

Puolenpäivän aikaan alkoi ekumeeninen jumalanpalvelus, joka televisioidaan. Varsinaiseen jumalanpalvelukseen myös ylin valtiojohto osallistuu etänä.

Perinteiset Linnan juhlat korvataan tänä vuonna Presidentinlinnasta televisioitavalla erikoislähetyksellä, johon presidenttipari osallistuu.

Koronarajoitukset vaikuttavat myös toisenlaisiin tapahtumiin. Esimerkiksi pääkaupunkiin suunniteltu Helsinki ilman natseja -mielenosoitus on peruttu, ja Tampereelle suunniteltu Suomi herää -mielenosoitus on siirretty verkkoon.

Myös Helsingissä hyväntekeväisyystyötä tekevä Hurstin apu on joutunut perumaan itsenäisyyspäivän lohikeittotarjoilun Helsingin Rautatientorilla. Jo aiemmin Hurstin apu kertoi joutuneensa perumaan vähävaraisille suunnatun jouluaaton juhlan Helsingin Messukeskuksessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut