SDP:n eduskuntaryhmä esittää: Rinne perustuslakivaliokunnan johtoon, Filatov eduskunnan varapuhemieheksi

SDP:n eduskuntaryhmä esittää puhemies Antti Rinnettä perustuslakivaliokunnan johtoon. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

SDP:n eduskuntaryhmä on päättänyt esittää Antti Rinnettä perustuslakivaliokunnan uudeksi puheenjohtajaksi, kun nykyinen puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä jää sairauslomalle. Eduskunnan ensimmäiseksi varapuhemieheksi Rinteen paikalle ryhmä valitsisi kokeneen kansanedustajan ja entisen työministerin Tarja Filatovin.

Päätökset olivat yksimielisiä, eduskuntaryhmä kertoi tiedotteessaan ryhmäkokouksen jälkeen.

Ojala-Niemelällä on todettu aivokasvain, ja hän jää sairauslomalle ensi maanantaina. Tarkoitus on, että hän sairausloman jälkeen palaisi perustuslakivaliokunnan johtoon ja Rinne ja Filatov palaisivat aiempiin tehtäviinsä.

SDP:n puoluejohto kertoi eilen ehdottavansa, että eduskuntaryhmä valitsisi Rinteen perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi. Puoluejohdon kaavailuissa oli, että eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman olisi siirtynyt Rinteen tilalle varapuhemieheksi, mutta Lindtman kertoi, ettei ole käytettävissä tehtävään.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut