Suomessa 11 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa ja 501 koronatartuntaa

Yhteensä tartuntoja on pandemian alusta saakka raportoitu 30 073. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on raportoitu 11 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Sairaalahoidossa on 240 ihmistä, joista tehohoidossa on 26 ihmistä.

Kaikkiaan koronavirukseen liittyviä kuolemia on nyt raportoitu 453.

Uusia koronavirustartuntoja raportoitiin 501. Kahden viime viikon aikana on kokonaisuudessaan raportoitu 6 307 koronatartuntaa, mikä on 1 399 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä tartuntoja on pandemian alusta saakka raportoitu 30 073. Parantuneita arvioidaan olevan noin 20 000 eli vajaa 70 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Koronaviruksen ilmaantuvuus koko maassa on tällä hetkellä noin 111 tautitapausta sataatuhatta asukasta kohti. Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärven mukaan luku on korkein tähän mennessä.

Rajoituksia siirretään jatkumaan jo ensi vuoden puolelle

Koronarajoituksia kerrotaan nyt monin paikoin jatkettavan vuodenvaihteen yli.

Pääkaupunkiseudulla koronakoordinaatioryhmä ilmoitti tänään, että alueen suosituksia ja rajoituksia jatketaan 10. tammikuuta saakka. Ryhmän aiemmin linjaamat rajoitukset ja suositukset olivat voimassa 20. joulukuuta saakka ja Etelä-Suomen avin yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset 18. joulukuuta saakka. Aiemmin annetut päätökset koskevat muun muassa kuntien järjestämää harrastustoimintaa ja toisen asteen etäopetusta.

Koronarajoituksia ja -suosituksien on kerrottu jatkuvan ensi vuoden puolelle myös useassa kaupungissa Uudenmaan ulkopuolella.

Jyväskylässä, jossa tartuntamäärät ovat jälleen kääntyneet kasvuun, aiemmin annetut rajoitukset jatkuvat nyt loppiaiseen saakka. Kaupunki myös kertoi sulkevansa uimahallit ja kaupunginteatterin yleisöltä 6. tammikuuta asti. Korkeakoulujen ja toisen asteen etäopetusta suositellaan Jyväskylässä jatkettavan syyslukukauden loppuun asti. Uudenvuoden ilotulitus perutaan.

Koronaviruksen aiheuttama tauti on levinnyt Jyväskylässä muun muassa kaupunginsairaalaan ja sieltä Uuraisten palveluasumisen yksikköön aiheuttaen useita kuolemantapauksia.

Jyväskylän tavoin Oulu jatkaa rajoituksia loppiaiseen saakka. Kaupungin johtoryhmä suositti tänään muun muassa, että harrastustoiminta pidetään keskeytettynä ja toisen asteen oppilaitokset pysyvät etäopetuksessa 6. tammikuuta asti.

Turku kertoo jatkavansa aiemmin päättämiään palveluiden rajoituksia pääkaupunkiseudun tavoin 10. tammikuuta asti ja peruvansa Jyväskylän lailla uudenvuoden ilotulituksen. Palveluiden rajoitukset koskevat muun muassa harrastuksia sekä museoiden ja kirjastojen toimintaa.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto puolestaan on kiristänyt rajoituksia tästä päivästä alkaen ja 10. tammikuuta asti niin, että ulkonakin järjestettävissä kokouksissa maksimiosallistujamäärä on kymmenen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto taas on kertonut Päijät-Hämettä koskevan, yli 10 hengen yleisiä kokoontumisia koskevan kiellon jatkuvan tammikuun alkupuolelle, 4. päivä saakka.

Peruskoululaiset neljännestä luokasta ylöspäin etäopetukseen Turussa

Turku on aiempien rajoitusten jatkamisen lisäksi päättänyt siirtää etäopetukseen peruskoulun 4–9-luokkalaiset. Etäopetus alkaa ensi viikon keskiviikkona 16. joulukuuta, ja se kestää loppulukukauden. Osa kouluista siirtyy etäopetukseen jo maanantaista 14. joulukuuta.

Erityisen tuen oppilaat ja valmistavan opetuksen oppilaat jäävät lähiopetukseen pienimpien alakoululaisten ja esiopetuksessa olevien tavoin.

Pääkaupunkiseudulla peruskoululaisia puolestaan ei edelleenkään siirretä etäopetukseen. Koronakoordinaatioryhmä perusteli päätöstä THL:n tiedoilla siitä, että tartuntariski kouluissa on edelleen pienempi kuin yleisesti.

Joulukuun 7. päivään mennessä kunnat ovat raportoineet yli 35 000 varhaiskasvatuksessa tai koulussa tapahtunutta altistusta, kertoo THL. Altistuneista 446, eli 1,3 prosenttia, oli saanut tartunnan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut