Vaasassa ja Raisiossa peruskoululaisia siirtyy etäopetukseen lukukauden lopuksi – Suomessa on raportoitu 360 uutta koronatartuntaa

Yhteensä tartuntoja on pandemian alusta saakka raportoitu Suomessa 30 810. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Tapio Pellinen, Miia Sebany / STT

Koronatilanteen vuoksi peruskoululaisia siirtyy tulevina päivinä etäopetukseen Vaasassa ja Raisiossa.

Vaasassa kaikkien yläkoulujen oppilaat siirtyvät etäopetukseen maanantaista lähtien joululomaan asti. Taustalla on Variskan koulun oppilaalla todettu koronavirustartunta, jolle on mahdollisesti altistunut yli 60 ihmistä. Yksi tartunta on todettu myös ammatillista koulutusta tarjoavan Vamian Sampo-kampuksella, jossa sielläkin siirrytään etäopetukseen maanantaina.

Raisiossa Varsinais-Suomessa taas kaupunginhallitus päättää maanantaina 4.–9.-luokkien etäopetukseen siirtymisestä, jota pandemiajohtoryhmä on suosittanut ja josta kaupunginjohtaja Eero Vainio on antanut esityksen. Etäopetusta annettaisiin keskiviikosta lauantaihin, jolloin syyslukukausi päättyy.

Molemmissa kaupungeissa lähiopetusta tarjotaan yhä erityistä tukea tarvitseville oppilaille Vaasan Variskan koulua lukuun ottamatta. Raisiossa sitä tarjotaan lisäksi pidennetyn oppivelvollisuuden ja valmistavan opetuksen oppilaille.

Vaasasta myös kerrotaan, että kouluruokailumahdollisuus on avoin kaikille oppilaille, kunhan maskeista, turvaväleistä ja käsihygieniasta huolehditaan. Etäopetus koskee Variskan koulua, Onkilahden yhtenäiskoulua, Merenkurkun koulua, Borgaregatans skolania ja Savilahden yhtenäiskoulua.

Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry haluaa muistuttaa kaikkia vaasalaisia jaksamaan varotoimia.

– Huolehtimalla itsestämme huolehdimme toisista. Erityisesti vetoamme nuoriin, sillä yläkouluissa maskien käyttö on vähentynyt huolestuttavasti. Saimme kaikki yhdessä koronatartunnat laskuun syksyllä, ei päästetä nyt tartuntakäyrää nousemaan yhtään korkeammalle, Häyry toivoo tiedotteessa.

Tuoreiden tartuntojen määrä on jatkanut nousuaan

Suomessa on raportoitu 360 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on kokonaisuudessaan todettu 6 181 koronatartuntaa, mikä on 867 enemmän kuin aiemmin. Tätä edeltävien kahden viikon aikana tartuntoja raportoitiin 5 314.

Yhteensä tartuntoja on pandemian alusta saakka raportoitu 30 810. Eniten tartuntoja on todettu Helsingissä, jossa on raportoitu 9 249 tautitapausta. Espoossa on todettu 3 361 tartuntaa, ja Vantaalla niitä on raportoitu 3 185. Seuraavaksi eniten tartuntoja on raportoitu Turussa, 1 422 kappaletta, ja Oulussa, jossa on vahvistettu 985 tartuntaa.

Parantuneita arvioidaan olevan noin 20 000 eli vajaa 70 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Taudin ilmaantuvuusluku on koko Suomessa noin 107 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana. Edeltävän kahden viikon ilmaantuvuusluku oli noin 95.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on tähän mennessä raportoitu 453.

THL ilmoittaa tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Arvio parantuneiden määrästä päivitetään keskiviikkoisin.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut