EU-komissio hyväksyi autojättien fuusion – Fiat Chryslerin ja PSA:n yhdistyminen etenee

Autovalmistajat Fiat Chrysler ja PSA ottivat uuden askeleen kohti yhdistymistä, kun EU-komissio antoi fuusiohankkeelle ehdollisen hyväksyntänsä.

Yhdistymisen jälkeen yhtiöstä on tulossa maailman neljänneksi suurin autovalmistaja, jonka nimeksi tulee Stellantis . Fiat Chryslerin pääkonttori sijaitsee Britanniassa, ja yhtiöllä on merkkivalikoimassaan Fiatin ja Chryslerin lisäksi muun muassa Jeep, Alfa Romeo, Lancia ja Dodge. PSA on ranskalainen ja valmistaa merkkejä Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall ja DS.

EU:n kilpailukomissaari Margrethe Vestager totesi , että komissio voi siunata yhdistymisen, koska osapuolet ovat luvanneet helpottaa kilpailijoiden pääsyä pienten pakettiautojen markkinoille yhdeksässä EU-maassa.

– Muilla markkinoilla kilpailu pysyy vilkkaana yhdistymisen jälkeen, Vestager sanoi tiedotteessa.

Yhtiöt kertoivat fuusiohankkeesta viime vuoden lokakuussa. Yhdistymisellä haetaan merkittäviä säästöjä, koska yhtiöt voisivat jakaa sähköautojen kehittämisestä aiheutuvat kustannukset.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut