Outokumpu vähentää 250 työpaikkaa Suomessa

Teräsyhtiö Outokumpu vähentää yt-neuvottelujen päätteeksi Suomessa 250 työpaikkaa. Saksassa yhtiö vähentää 230 työpaikkaa ja Ruotsissa 170. Muissa Euroopan ja Amerikan toiminnoissa tehtävät vähennykset nostavat yhteismäärän tuhanteen.

Tuhannen ihmisen vähennystavoite toteutuu Outokummun mukaan ensi vuoden loppuun mennessä. Outokumpu suunnittelee henkilöstömääränsä laskemista alle 9 000 työntekijään vuoden 2022 aikana. Nyt yhtiön palkkalistoilla on 10 000 ihmistä yli 30 maassa.

Outokumpu on perustellut vähennystarpeita teräksen kovalla tuontipaineella ja koronapandemian aiheuttamalla vaikealla markkinatilanteella. Yhtiön mukaan sen on varmistettava kilpailukykynsä laskemalla kiinteitä kustannuksia, joista henkilöstökulut ovat merkittävä osa.

Yhtiö on ottanut tavoitteekseen parantaa käyttökatetta 200 miljoonalla eurolla ja pienentää nettovelan ja käyttökatteen suhdetta alle kolmeen. Henkilöstövähennyksillä arvioidaan syntyvän noin 70 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut