Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulun menoliikenne on vilkkaimmillaan tänään – ruuhkia ennustetaan vähemmän kuin aiempina vuosina

Joululiikenne on tänään vilkkaimmillaan, ennustaa tieliikenteen hallinnasta vastaavan ITM Finlandin tieliikennekeskus. Eniten liikennettä on puolestapäivästä noin neljään asti iltapäivällä, pohjoisessa mahdollisesti tätä myöhempään.

Tieliikennekeskus ennustaa, että liikenne voi ajoittain hidastua ja jonoutua vilkkaimmilla teillä, joita ovat valtatiet 4, 5 ja 9.

Kokonaisuudessaan joululiikenteestä odotetaan rauhallista, sillä koronaviruspandemian vuoksi liikennemäärät ovat lähes koko vuoden ajan olleet tavallista vähäisempiä.

Poliisin mukaan joululiikenne ajoittuu tänä vuonna pääosin tämän päivän ja ensi sunnuntain väliselle ajalle. Poliisi suosittelee viettämään joulua ensi sijassa kotona oman perheen kesken.

Jos joulun aikaan on lähdettävä liikkeelle, komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista suosittelee, että auto tankataan etukäteen sekä polttoaineen että lasinpesunesteen osalta. Myös varoituskolmion mukana olo on hyvä varmistaa.

Poliisi suosittaa myös pitämään riittävän etäisyyden edellä ajavaan sekä välttämään turhia ohituksia.

– Suositeltavaa on kuunnella sellaista radiokanavaa, joka välittää myös mahdolliset liikennetiedotteet, Kantola ehdottaa tiedotteessa.