Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Merkel kehotti muistamaan maltillisen linjan seuraajavalinnassaan – tulkittiin epäsuoraksi kuitiksi miljonäärille

Saksan liittokansleri Angela Merkel kehotti kristillisdemokraattien (CDU) virtuaalipuoluekokouksen avaussanoissaan perjantaina puoluetta muistamaan maltillisen linjan, kun se valitsee itselleen uuden puheenjohtajan lauantaina.

– Olemme aina etsineet ratkaisuja, jotka tasapainottavat konflikteja ja edistävät yhtenäisyyttä. Se on leimannut meitä hallitsevana puolueena, Merkel sanaili.

Merkelin sanat katsottiin epäsuoraksi vastustukseksi miljonääri Friedrich Merzin valinnalle puolueen johtoon. Merz on puheissaan luvannut viedä puoluetta enemmän oikealle.

Merkel on jo aikaisemmin kertonut, että hän toivoisi puheenjohtajan olevan joko Nordrhein-Westfalenin pääministeri Armin Laschet tai liittopäivien ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Norbert Röttgen.

Uusi puheenjohtaja on vahvoilla, kun CDU ja sen baijerilainen sisarpuolue CSU valitsevat myöhemmin keväällä yhteisen ehdokkaansa seuraavaksi liittokansleriksi. Suosituin henkilö Merkelin seuraajaksi Saksan johtoon on tällä hetkellä CSU:n johtaja ja Baijerin pääministeri Markus Söder.

Merkel jättää liittokanslerin toimen syyskuussa neljän kauden ja 16 vuoden jälkeen, kun Saksassa pidetään liittopäivävaalit. Puolueen puheenjohtajuuden hän jätti jo vuonna 2018 Annegret Kramp-Karrenbauerille. Tämä ei kuitenkaan saanut asemaansa vakautettua ja viime vuoden helmikuussa lopulta ilmoitti, ettei aio luotsata CDU:ta seuraaviin vaaleihin.