Korona innosti koiranhankintaan – rekisteröityjen koirien määrä kasvoi edellisvuodesta

Kennelliittoon rekisteröityjen koirien määrä kasvoi odotetusti viime vuonna. Koiria rekisteröitiin yli kahdeksan prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Kaikkiaan Kennelliittoon rekisteröitiin yhteensä vajaat 49 000 koiraa.

– Oli odotettavissa, että rekisteröintien määrä kasvaa koronapandemian myötä, kun ihmisillä on enemmän aikaa olla kotona koiran kanssa, toteaa Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen tiedotteessa.

Kennelliiton mukaan kolmen suosituimman koirarodun kärki on pysynyt samana. Eniten rekisteröitiin labradorinnoutajia (2 471), seuraavaksi entinen jämtlanninpystykorvia (1 411) ja kolmanneksi eniten saksanpaimenkoiria (1 363). Koiria rekisteröitiin kaikkiaan lähes 300 rodusta.

Suosituista koiraroduista suurin kasvu rekisteröintimäärissä oli cockerspanieleilla, jackrussellinterriereillä ja kääpiösnautsereilla. Suosiotaan kasvattivat myös yli sadalla rekisteröinnillä suomenlapinkoira, espanjanvesikoira, dreeveri, karkeakarvainen saksanseisoja, lyhytkarvainen saksanseisoja ja tiibetinterrieri.

Yksinoloa harjoiteltava

Harri Lehkonen toivoo, että uudet koiranomistajat sosiaalistavat koiransa hyvin ja opettavat niille perustottelevaisuutta. Uuden koiranomistajan on myös hyvä varautua siihen, että koira osaa viettää pidempiä aikoja yksin, kun tilanne kotona mahdollisesti muuttuu tulevaisuudessa.

Lehkosen mukaan on tärkeää pitää koiran rokotukset aina voimassa, vaikkei harrastaisikaan aktiivisesti mitään koiran kanssa. Koirakannan kasvaessa riskit siihen, että koirat levittävät tarttuvia tauteja toisilleen erilaisissa kohtaamisissa, lisääntyvät. Vaikka koirien tautitilanne on Suomessa tällä hetkellä kohtuullisen hyvä, voi se muuttua, jos koiranomistajat eivät kanna vastuutaan.

Luna on suosituin nimi

Kennelliiton Omakoira-mobiilisovelluksen kautta on tallennettu yli 36 000 koiran kutsumanimi. Näistä yleisin on Luna. Suosittuja nimiä ovat myös Alma, Helmi, Sulo ja Hertta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut