Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa ylittyi 25 miljoonan koronatartunnan raja

Yhdysvalloissa on ylittynyt 25 miljoonan koronatartunnan raja, kertoi Johns Hopkins -yliopisto sunnuntaina. Yhdysvalloissa on todettu määrällisesti eniten koronatartuntoja koko maailmassa, ja myös koronavirukseen liittyviä kuolemia on todettu eniten Yhdysvalloissa, runsaat 400 000.

Presidentti Joe Biden arvioi perjantaina, että Yhdysvalloissa tulee kuolemaan koronavirukseen liittyen yli 600 000 ihmistä. Yhdysvalloissa on yli 325 miljoonaa asukasta.

Yhdysvalloissa on miljoonaa asukasta kohti koronavirukseen liittyviä kuolemia 1 288. Suomessa vastaava luku on 116.

Yhdysvaltojen jälkeen määrällisesti toiseksi eniten koronavirustartuntoja on todettu 1,3 miljardin asukkaan Intiassa, jossa vahvistettuja tartuntoja on yli 10,6 miljoonaa.

Toiseksi eniten koronavirukseen liittyviä kuolemia, yli 216 000, on 213 miljoonan asukkaan Brasiliassa. Miljoonaa asukasta kohti Brasiliassa on kuollut koronavirukseen 1 014 ihmistä.

Biden haluaa 100 miljoonaa rokotettua 100 päivän aikana

Keskiviikkona virkaansa astunut Biden on ilmoittanut yhdeksi tärkeimmistä tehtävistään taistella koronavirusta vastaan. Biden aikoo painostaa kongressia hyväksymään 1,9 biljoonan dollarin tukipaketin, joka sisältää miljardeja dollareita maan rokotusasteen nostamiseksi.

Presidentti on ilmoittanut myös haluavansa 100 miljoonan rokotetun ihmisen rajan rikkoutuvan hänen ensimmäisten sadan virassaolopäivänsä aikana. Lisäksi Biden on kehottanut amerikkalaisia käyttämään maskia ainakin sata päivää.

Kongressin poliisin työntekijöillä koronatartuntoja loppiaisen mellakan jälkeen

Yhdysvalloissa 38:lla kongressin poliisin työntekijällä on todettu koronatartunta loppiaisen mellakan jälkeisinä viikkoina, kertoo sanomalehti Washington Post . Tartuntamäärät ovat kasvussa myös kaupungissa olleen kansalliskaartin sotilaiden parissa.

Lehden saamissa tiedoissa ei eritelty sitä, kuinka moni tartunnan saaneista oli paikalla kongressirakennuksessa mellakan aikaan. Tapahtumien aikaan kongressin poliiseja oli paikalla noin 1 400 henkeä.

Kongressirakennukseen 6. tammikuuta tehdyssä hyökkäyksessä poliisit joutuivat väkivaltaisiin yhteenottoihin silloista presidenttiä Donald Trumpia kannattaneiden mellakoitsijoiden kanssa. Kongressirakennukseen tunkeutui viranomaisten mukaan noin 800 mellakoijaa.

– Hyökkäyksen aikana poliisit yrittivät pitää turvallista etäisyyttä, mutta kaikki olivat toistensa kimpussa. Sitten oli pippurisumutetta ja ihmiset yskivät, ja ruumiinnesteitä lenteli, kuvailee kongressin poliisijärjestöä edustava Gus Papathanasiou lehdelle tilannetta.

Washingtonin kansalliskaartin lähde kertoo lehdelle, että kaartin tiedossa on ainakin 170 uutta tartuntatapausta, ja määrän odotetaan kasvavan.