Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Jyväskylän lähiöistä Runeberg-palkinnon voittajaksi – Marisha Rasi-Koskisen romaani palkittiin 20 000 eurolla

Runeberg-kirjallisuuspalkinnon on voittanut Marisha Rasi-Koskinen romaanillaan REC. Vuotuisen tunnustuksen saaja julkistettiin Porvoossa perjantaina.

Palkintoraadin mukaan romaani REC (S&S) on harvinaisen rohkea proosaluomus. Teos on kerrontaa, muotoa ja tilallisuutta yhdistävä ja testaava taideteos. REC on myös peli, silmänkääntötemppu, vakava leikki, mysteeri ja elämys, joka avautuu uusilla lukukerroilla erilaisena.

”Pökerryttävä lukukokemus”, ”Vuoden vaikuttavimpia romaaneja” – Marisha Rasi-Koskinen kirjoitti REC-romaania viisi vuotta ja nyt teosta kehutaan vuolaasti

Vuonna 1975 syntyneen Rasi-Koskisen romaanissa tarkastellaan vallankäyttöä sekä ihmissuhteissa että kerronnan tasolla. Rasi-Koskinen asui lapsuudessaan ensin Jyväskylän Keltinmäessä ja Keljonkankaalla. Sen jälkeen perhe muutti Toivakan Viisarimäkeen, jossa kuluivat Rasi-Koskisen kouluvuodet. Lukiolaisena Rasi-Koskinen muutti takaisin Jyväskylään, mutta nyt hän on asettunut Tampereelle.

Vaikka REC on älyllisesti haastava, se on palkintoraadin mukaan kielellisesti selkeäsanainen ja lähestyttävä.

Kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin nimikkopalkinto on perustettu vuonna 1986. Palkintosumma on 20 000 euroa.