Sound of Music -tähti Christopher Plummer on kuollut 91-vuotiaana

Christopher Plummer Oscar-palkintonsa kanssa palkintogaalassa helmikuussa 2012. AFP / LEHTIKUVA

Ilkka Hemmilä / STT

Vuosikymmenien mittaisen uran tehnyt näyttelijä Christopher Plummer on kuollut.

Elokuvalehti Variety kertoo, että Plummer kuoli kotonaan Yhdysvaltain koillisosissa Connecticutin osavaltiossa 91 vuoden iässä.

Kanadalaissyntyinen Plummer näytteli aktiivisesti koko 1940-luvulta alkaneen uransa aikana. Hänet muistetaan muun muassa klassikkomusikaali Sound of Musicin miespääosasta. Vuosien varrella hänet nähtiin myös esimerkiksi elokuvissa Kaunis mieli, 12 apinaa ja The Insider – Sisäpiirissä.

Plummerista tuli kaikkien aikojen vanhin Oscarin voittanut näyttelijä, kun hän sai parhaan miessivuosan palkinnon elokuvasta Beginners vuonna 2012.

Vuonna 2018 hänestä tuli myös kaikkien aikojen vanhin Oscar-ehdokkaaksi päässyt näyttelijä, kun hän korvasi seksuaalirikosväitteiden kohteeksi joutuneen Kevin Spaceyn elokuvassa All the Money in the World vain kuukautta ennen elokuvan ensi-iltaa tehdyissä uudelleenkuvauksissa.

Lisäksi Plummer muistetaan ääniroolista Pixar-animaatiossa Up – kohti korkeuksia sekä William Shakespearen tuotannosta innostuneena konnana kuudennesta Star Trek -elokuvasta.

Plummer esiintyi lukuisissa elokuvissa ja tv-tuotannoissa mutta myös monissa näytelmissä. Yhdysvalloissa hänet palkittiin kahdesti Tony-palkinnolla parhaan näyttelijän roolityöstä. Plummer palkittiin myös kahdesti tv-tuotantoja noteeraavalla Emmy-palkinnolla. Hän on ollut yksi vain 24 näyttelijästä, joka on voittanut kaikki kolme arvostettua palkintoa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut