Hovioikeus pidensi haulikolla isänsä ampuneen tuomiota

Itä-Suomen hovioikeus pidensi haulikolla isänsä ampuneen nuoren miehen vankeustuomion neljästä viiteen vuoteen. Syyttäjä vaati miehelle 9–10 vuoden vankeutta taposta.

Hovioikeus katsoi Pohjois-Savon käräjäoikeuden tavoin, että mies syyllistyi surmaan eikä tappoon. Surma on harvoin käytetty henkirikosnimike, joka tulee kyseeseen silloin, kun tappo on tehty kokonaisuutena arvostellen lieventävien asianhaarojen vallitessa.

Veriteon taustalla oli isän pitkäaikainen alkoholinkäyttö, aggressiivisuus ja henkinen väkivalta. Poika kertoi oikeudessa, että oli surmailtana pelännyt isän tappavan hänet. Kun isä tarttui pojan kädessä olleeseen haulikkoon toisella kädellään, poika laukaisi aseen.

STT jättää tuomitun nimen poikkeuksellisesti julkaisematta. Tapahtumissa on kyse uhrin ja tuomitun yksityiselämään liittyvistä asioista, joista osa on alkanut tuomitun lapsuudessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut