Palestiinalaiset pääsivät sopuun uusista vaaleista

Palestiinalaisjärjestöt Fatah ja Hamas ovat päässeet sopuun palestiinalaisalueilla myöhemmin tänä vuonna järjestettävien vaalien yksityiskohdista.

Fatahin kontrolloima palestiinalaishallinto ja Gazan kaistaa hallitseva islamistinen Hamas neuvottelivat Kairossa sopimuksen, joka määrittää vaalien puitteet. Osapuolet päättivät perustaa vaalituomioistuimen ja sitoutuivat sallimaan vapaan kampanjoinnin ja äänestämisen.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas ilmoitti viime kuussa uusien vaalien pitämisestä. Parlamenttivaalit on tarkoitus pitää toukokuussa ja presidentinvaalit heinäkuussa.

Palestiinalaisalueilla ei ole pidetty vaaleja 15 vuoteen. Edelliset parlamenttivaalit 2006 päättyivät Hamasin voittoon, mikä johti yhteenottoihin Fatahin ja Hamasin välillä, Gazan päätymiseen Hamasin hallintaan ja palestiinalaishallinnon jakautumiseen käytännössä kahtia.

Viime aikoina Hamasin ja Fatahin välit ovat lientyneet, ja viime vuonna ne sopivat periaatteessa vaalien pitämisestä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut