Putin: Länsi käyttää Navalnyita hyväkseen Venäjän eristämiseksi

Venäjän presidentti Vladimir Putin syyttää Aleksei Navalnyita (kuvassa) länsimaiden välikappaleeksi. /handout AFP/handout / LEHTIKUVA

STT–AFP

Länsimaat käyttävät oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyita hyväkseen yrittäessään eristää Venäjää, Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo. Putinin mukaan Venäjän vastustajat ovat aina käyttäneet hyväkseen kunnianhimoisia ja vallanhaluisia ihmisiä.

Putinin mielestä Venäjän lukuisat viimeaikaiset sotilaalliset menestymiset ja myös maan menestys koronaviruksen torjunnassa ovat alkaneet ärsyttää Venäjän vastustajia ulkomailla.

– Mitä vahvemmiksi me tulemme, sitä vahvempaa on tämä eristämispolitiikka, Putin sanoi venäläisen televisiokanavan haastattelussa.

Putinin mukaan Venäjällä viime aikoina nähtyjä, Navalnyin pidättämistä ja vankilatuomiota vastustaneita mielenosoituksia on ruokittu ulkomailta. Mielenosoituksiin on Putinin mukaan osaltaan vaikuttanut myös koronapandemian aiheuttama väsymys, turhautuminen ja tyytymättömyys.

Haavisto keskustelee Navalnyista Pietarissa

Euroopan unioni on vaatinut vankilaan tuomitun Navalnyin välitöntä vapauttamista. EU:n ulkosuhteita johtava Josep Borrell on sanonut aikovansa ehdottaa, että unioni asettaisi Venäjälle uusia pakotteita Navalnyin tapauksen vuoksi.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov uhkasi perjantaina haastattelussa, että Venäjä katkaisee välinsä Euroopan unioniin, jos maalle pannaan lisäpakotteita, jotka vaarantavat maan talouden.

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) on määrä tavata Lavrov Pietarissa maanantaina. Haaviston mukaan hän aikoo nostaa tapaamisessa esille vaatimuksen Navalnyin vapauttamisesta.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut