Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Taidemuseoiden johtajat vetoavat museoiden avaamisen puolesta

Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen sekä Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseoiden johtajat vetoavat museoiden avaamisen puolesta.

Kansallisgalleria kertoo tiedotteessaan johtajien toivovan, että tartuntatautilain uudistuksen myötä Suomen museot voitaisiin avata jälleen noudattaen terveysturvallisia sääntöjä.

– Koronatilanteen pitkittyessä on syytä harkita taloudellisen toiminnan mahdollistamista myös muussa kuin elinkeinoelämän toiminnassa. Se on Suomessa asuvien mielenterveyden, sosiaalisen hyvinvoinnin ja taloudellisen tulevaisuuden näkökulmasta välttämätöntä, tiedotteessa perustellaan.

Museonjohtajat muistuttavat, että kesäkuussa 2020, koronakevään sulkuajan jälkeen, toiminta voitiin avata rajatusti ja terveysturvallisuutta noudattaen. Museovierailla on käytössään useita käsidesipisteitä, maskin käyttöä edellytetään ja henkilöstö on ohjannut vieraita turvaetäisyyksien ylläpitämisessä.