Toisen asteen osittainen palaaminen lähiopetukseen peruuntuu pääkaupunkiseudulla – kuntosalit, saunat ja kylpylät menossa kiinni maanantaista alkaen

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi torstain kokouksessaan, että Etelä-Suomen aluehallintoviraston tulisi välittömästi tehdä päätös tartuntatautilain pykälä 58 g:n käytöstä.

Pykälä mahdollistaa asiakastilojen väliaikaisen sulkemisen ja koskee muun muassa yksityisiä kuntosaleja, joukkueurheilutiloja, kylpylöitä, yleisiä saunoja, tanssipaikkoja, huvi- ja teemapuistoja, lasten sisäleikkipaikkoja sekä kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja. Tarkemmat rajaukset tehdään aluehallintoviraston päätöksessä.

Toimet olisivat voimassa 14. maaliskuuta saakka. 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien harrastustoiminta olisi edelleen mahdollista kaupunkien hallinnoimissa tiloissa.

Lisäksi aiemmin suunniteltu toisen asteen osittainen palaaminen lähiopetukseen peruuntuu, ja lukiot ja ammatilliset oppilaitokset jatkavat etäopetuksessa.

Koronakoordinaatioryhmän aiemmin linjaamat rajoitukset ja suositukset yksityistilaisuuksiin, julkisten tilojen käyttöön ja etätyöhön ovat voimassa maaliskuun loppuun saakka.

Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.

Asiasta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat .

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut