Yhdysvallat "syvästi huolissaan" Etiopian Tigrayn tilanteesta

Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinken sanoo Yhdysvaltojen olevan syvästi huolissaan tilanteesta Etiopian Tigrayssa ja kehottaa Afrikan unionia ja kansainvälistä yhteisöä puuttumaan kriisiin.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International julkisti aiemmin tällä viikolla raportin, jonka mukaan Etiopian hallintoa tukevat eritrealaiset sotilaat tappoivat marraskuussa satoja ihmisiä Tigrayssa. Järjestön mukaan kyseessä on todennäköisesti rikos ihmisyyttä vastaan.

Tigrayssa on taisteltu marraskuun alusta lähtien. Etiopian pääministeri Abiy Ahmed syytti Tigrayn hallitsevaa puoluetta hyökkäyksistä liittovaltion armeijan tukikohtia vastaan. Hallituksen joukot valtasivat Tigrayn pääkaupungin Mekelen marraskuussa, mutta taistelut ovat jatkuneet.

Blinken vaati lausunnossaan Eritrean ja Amharan alueen joukkojen vetämistä pois Tigraysta ja tulitaukoa. Eritrea ja Etiopia ovat kiistäneet, että alueella olisi eritrealaisia joukkoja, mutta niiden läsnäolosta on lukuisia todisteita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut