Saarioinen lopettaa lauantaimakkaran valmistamisen. Esimerkiksi leivän päällä usein nautittu perinteikäs lihavalmiste katoaa ruokakauppojen hyllyistä pienentyneen kysynnän takia. Asiasta kertoo muun muassa Ilta-Sanomat.
Vielä neljä vuotta sitten Saarioisten lauantaimakkara oli Suomen suurimpiin lihanjalostajiin kuuluvan yhtiön toiseksi myydyin leivänpäällinen. Hittituotteen vetovoima on kuitenkin hiipunut.
Saarioisten kuluttajakokemuksista vastaava johtaja Tia Yrjölä ei liikesalaisuuksiin vedoten paljasta Ilta-Sanomien haastattelussa, miten syvälle lauantaimakkaran suosio on sukeltanut.
Saarioinen valmisti lauantaimakkaraa vuodesta 1992 asti. Alkuperäinen resepti on kuitenkin monien muiden tehdasvalmisteisten makkaroiden tapaan 1920-luvulta.
Muut valmistajat aikovat jatkaa lauantaimakkaran valmistamista. Esimerkiksi Atrian viestintäpäällikkö Hanne Kortesoja vahvistaa Ilta-Sanomille tuotteen olevan edelleen yksi yrityksen suosituimmista makkaroista.
Atrian ohella lauantaimakkaraa valmistavat edelleen HK ja Snellman.