Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maskipakko pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä tulee voimaan

Helsingin seudun liikenne (HSL) edellyttää tästä päivästä lähtien joukkoliikennevälineissään kasvomaskin käyttöä. HSL perustelee maskipakkoa muuttuneella koronaepidemiatilanteella.

Maskien käyttö koskee kaikkia 12 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia. Kasvosuojainta ei tarvitse käyttää, mikäli sen käytölle on terveydellinen este. Terveystiedoista ei vaadita selvitystä, vaan oma ilmoitus asiasta riittää.

Maskien käyttöä valvovat ja niiden käytössä neuvovat matkalippujen tarkastajat ja järjestyksenvalvojat. Asiakkaat vastaavat maskien hankinnasta itse. HSL kertoo, että sillä ei ole oikeutta estää matkustajien matkaa tai poistaa matkustajaa kasvomaskin puuttumisen takia.

HSL:n mukaan jo ennen maskipakkoa keskimäärin 80 prosenttia matkustajista on käyttänyt maskia pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä.

Myös muut useat muut joukkoliikenneyhtiöt ovat ilmoittaneet edellyttävänsä maskin käyttöä kulkuvälineissään. Esimerkiksi VR ja Onnibus ovat jo ottaneet käyttöön maskipakon.

Maskipakko tulee voimaan tänään myös Imatran joukkoliikenteessä. Tampereen ja Turun joukkoliikenteissä maskipakko alkaa ensi maanantaina.