Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Yön uutiskooste | Professori arvostelee poliisin haalarikameraohjeita, pankit kilpailevat asuntolaina-asiakkaista

Rikosoikeuden professori arvostelee poliiseille annettua ohjetta haalarikameroiden käytöstä - poliisi saa itse päättää, mitä materiaalista säilytetään

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen arvostelee poliiseille annettua ohjetta haalarikameroiden käytöstä. Poliisin vaatteisiin kiinnitettävät haalarikamerat tulevat käyttöön kaikissa poliisilaitoksissa kevään aikana.

Poliisihallituksen ohjeen mukaan kameran käyttämisestä päättää ensisijaisesti kameraa kantava poliisi itse. Hän myös ratkaisee sen, mitä kuvatusta materiaalista säilytetään.

Tolvasen mukaan ohje jättää yksittäiselle poliisille liian paljon ratkaisuvaltaa. Hänen mukaansa olisi läpinäkyvämpää, jos materiaalin säilyttämisestä päättäisi esimerkiksi poliisin esimies tilanteessa.

Pankit kilpailevat nyt hanakasti uusista asuntolaina-asiakkaista

Pankit ovat viime vuosina kilpailleet hanakasti uusista asuntolaina-asiakkaista, Suomen Pankista kerrotaan STT:lle.

Asuntolainojen marginaalien kaventuminen on kannustanut asiakkaita kilpailuttamaan ja neuvottelemaan uudelleen myös vanhoja asuntolainoja.

Viimeisen vuoden ajan marginaalit ovat pysyneet ennallaan, keskimäärin noin 0,7 prosenttiyksikössä. Uusien asuntolainojen korot ovat Suomessa tällä hetkellä ennätyksellisen alhaiset ja Suomen Pankin mukaan myös selvästi alhaisemmat kuin muissa euroalueen maissa.

Myös verkkopankkien käyttö on lisännyt lainojen kilpailutusta pidemmällä aikavälillä.

Myös suomalaisilla jännitettävää musiikkialan Grammy-gaalassa

Musiikkialan Grammy-palkinnot jaetaan Yhdysvalloissa ensi yönä Suomen aikaa. Ehdolla palkinnon saajaksi on toista vuotta peräkkäin Radion Sinfoniaorkesteri RSO ja ylikapellimestari Hannu Lintu.

RSO on ehdolla parhaan orkesterilevytyksen palkinnosta, joka myönnetään kapellimestarille ja orkesterille. Orkesteri levytti puolalaisen säveltäjän Witold Lutoslawskin sinfoniat 2 ja 3.

Eniten palkintoehdokkuuksia on kahminut pop-tähti Beyonce. Naisartisti on ehdolla yhdeksässä palkintokategoriassa.

Grammyt myöntää Yhdysvaltain musiikkialan ammattilaisten yhdistys.

Poliisi otti yhteen mielenosoittajien kanssa Lontoossa - maata kuohuttaneen murhan uhrin muistotilaisuus kiellettiin koronan vuoksi

Britanniassa Lontoon poliisi on joutunut laajan kritiikin kohteeksi laitettuaan lauantaina käsirautoihin mielenosoittajia, jotka olivat kokoontuneet kunnioittamaan maata kuohuttaneen murhan uhrin muistoa.

Etelä-Lontooseen suunniteltu muistotilaisuus peruttiin poliisin kiellettyä tapahtuman järjestämisen koronavirusrajoitusten vuoksi. Tästä huolimatta paikalle kokoontui satoja ihmisiä. Poliisi otti yhteen joidenkin osallistujien kanssa.

Maaliskuun alussa kadonneen ja aiemmin tällä viikolla kuolleena löytyneen naisen murha on herättänyt pahennusta Britanniassa. Suur-Lontoon poliisissa toiminutta poliisimiestä vastaan nostettiin perjantaina syytteet naisen sieppauksesta ja murhasta. (Lähde: AFP)

Yhdysvallat vaatii loppua opposition vainoamiselle Venäjän lauantaisten kiinniottojen jälkeen

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken kertoo maansa vaativan loppua "riippumattomien äänten vainoamiselle" Venäjän poliisin otettua kiinni suuren joukon oppositiopoliitikkoja.

Blinken kuvaili tviitissään kiinniottojen tapahtuneen arveluttavin perustein.

Venäjällä poliisi otti lauantaina kiinni noin 200 oppositiopoliitikkoa tehtyään ratsian opposition konferenssiin Moskovassa. Monet kiinni otetuista ovat kaupunginvaltuustojen jäseniä eri puolilta maata.

Vaikka Venäjän poliisi on rutiininomaisesti hajottanut mielenosoituksia eri puolilla maata, oppositiopoliitikkojen joukkokiinniottoja ei aiemmin ole nähty. (Lähde: AFP)

Saksassa kahdet osavaltiovaalit keskellä koronaa

Saksassa Baden-Württembergissä ja Rheinland-Pfalzissa järjestetään tänään vaalit osavaltioiden parlamentteihin. Äänestykset aloittavat Saksan niin kutsutun supervaalivuoden, joka huipentuu liittopäivävaaleihin syyskuussa. Niissä liittokansleri Angela Merkel väistyy Saksan johdosta 16 vuoden kanslerikauden jälkeen.

Thüringenin osavaltiossa vaaleja lykättiin keväältä syksyyn, mutta Baden-Württembergissä ja Rheinland-Pfalzissa äänestetään koronatilanteesta huolimatta. Jokainen äänioikeutettu on voinut halutessaan pyytää mahdollisuutta äänestää postitse.

Vaalihuoneistoissa on puolestaan korostettu turvaväleistä sekä käsihygieniasta huolehtimista. Myös maskipakko on voimassa. (Lähde: AFP)

Columbus otti Dallasista täpärän jatkoaikavoiton - suomalaisille ei onnistumisia

Jääkiekon NHL:ssä Columbus Blue Jackets onnistui katkaisemaan kolmen pelin tappioputkensa voittamalla kotijäällään Dallas Starsin jatkoajalla. 4–3-voiton Columbukselle sinetöi Zach Werenski.

Kummankaan joukkueen suomalaiset eivät tällä kertaa päässeet pisteille. Columbuksen hyökkääjätoivo Patrik Laine oli jäällä vajaat 19 minuuttia, mutta ei onnistunut maalilla. Ennen viime pelin 1+1-tehoja Laine pelasi peräti seitsemän ottelua ilman tehopisteitä.

Kolmessa edellisessä pelissään maaleja laukonut Dallasin suomalaishyökkääjä Roope Hintz puolestaan oli poissa Columbus-ottelusta alavartalovamman vuoksi.

Takavuosien nyrkkeilytähti Marvin Hagler on kuollut 66-vuotiaana

Takavuosien nyrkkeilytähti Marvin Hagler on kuollut 66-vuotiaana. Asiasta kertoo hänen vaimonsa nyrkkeilylegendan Facebook-sivulla.

Kay G. Haglerin mukaan hänen miehensä menehtyi lauantaina omassa kodissaan New Hampshiressa. Nyrkkeilijän vaimon mukaan kuolemantapaus oli täysin odottamaton.

Haglerin vaimo kertoo perheensä toivovan kaikkien kunnioittavan heidän yksityisyyttään.

Liikanimellä "Marvelous" Marvin Hagler tunnettu keskisarjan nyrkkeilijä oli oman painoluokkansa maailmanmestari vuosina 1980–1987.

Vasenkätisellä ottelijalla oli vyöllään yhteensä 62 voittoa. Tappioita kertyi vain kolme, minkä lisäksi kaksi ottelua päättyi tasapeliin. (Lähde: AFP)