Myös Irlanti laittoi Astra Zenecan koronarokotteen jäähylle

Useat maat ovat keskeyttäneet Astra Zenecan koronarokotteen käytön epäillyn veritulppariskin vuoksi. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan rokotteen käyttöä ei ole aihetta lopettaa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Myös Irlanti on keskeyttänyt Astra Zenecan koronarokotteen käytön tilapäisesti. Asiasta kertoi maan terveysministeriön edustaja sen jälkeen, kun maan koronarokoteryhmä oli suositellut asiaa. Suosituksen takana oli mahdollinen veritulppariski, jonka takia jo lukuisat maat ovat jo keskeyttäneet Astra Zenecan rokotteen käytön.

Irlannissa oli keskiviikkoon mennessä annettu noin 570 000 koronarokoteannosta. Näistä 109 000 on ollut Astra Zenecan rokotetta.

Maailman terveysjärjestö WHO sanoi perjantaina, ettei rokotteen käytön lopettamiseen ole mitään syytä. Euroopan lääkevirasto (EMA) on sekin linjannut, että yhtiön koronarokotteen käyttö voi jatkua samalla, kun veritulppatapausten tutkinta jatkuu.

Suomessa lääkealan turvallisuuskeskus Fimean mukaan Astra Zenecan koronarokotteen käyttöä jatketaan Suomessa toistaiseksi kuten tähänkin asti.

Rokotteen käytön on keskeyttänyt esimerkiksi Tanska. Asiasta kertoi torstaina pääministeri Mette Frederiksen. Syynä oli maan terveysviranomaisten mukaan useiden henkilöiden saamat vakavat veritulppaoireet. Viranomaisten mukaan sitä ei kuitenkaan vielä voitu sanoa, onko rokotusten ja veritulppien välillä yhteys

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut