Osloon tiukemmat koronarajoitukset – kotitalouksissa saa olla vieraana enintään kaksi ihmistä

Norjan pääkaupungissa Oslossa tiukennetaan koronarajoituksia. Yksityiskotien vierailijoiden määrää rajoitetaan kahteen ja yläkouluissa sekä toisen asteen opetuksessa siirrytään etäopetukseen. Kaupunginosissa, joissa korona leviää nopeammin, myös nuoremmat lapset siirtyvät etäopetukseen.

Päiväkodit suljetaan pääsiäisviikoksi. Ainoastaan välttämättömien alojen työntekijöiden lapset voivat saada päiväkotihoitoa.

Norjalaisen VG-lehden mukaan rajoitukset tulevat voimaan tällä viikolla.

Koronatartuntojen määrät ovat olleet kasvussa Oslossa. Viime viikolla kaupungissa todettiin yli 1 960 uutta tapausta. Kaupungin pormestari Raymond Johansen kertoi lehdistötilaisuudessa, että aiemmin ei ole nähty yhtä suuria määriä uusia tartuntoja.

– Jos virus leviää liian nopeasti liian pitkään, systeemi voi romahtaa ja hallinta voidaan menettää, Johansen sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Johansenin mukaan Oslossa ei ole pandemian aikana ollut yhtä tiukkoja rajoituksia.

– Tämä on raskasta, tämä on vaikeaa, mutta välttämätöntä. Johansen toteaa.

Tähän asti ei-välttämättömät kaupat ja urheiluhallit ovat olleet kiinni. Baarit ja ravintolat voivat ainoastaan tarjota noutoruokaa.

Oslo on kaupunkina samaa suuruusluokkaa kuin Helsinki. Oslossa asuu 700 000 ihmistä. Helsingin kaupungin koronavirustilannekatsauksen mukaan edellisen seitsemän päivän aikana kaupungissa on todettu lähes 1 670 uutta koronatartuntaa.

Yhdysvaltalaisen Johns Hopkinsin yliopiston koronaseurannan mukaan väkiluvultaan lähes Suomen kokoisessa Norjassa on todettu yli 80 000 tartuntaa. Suomessa virustartuntoja on vahvistettu yhteensä yli 67 000.

---

Lähteinä myös uutistoimistot AFP ja NTB.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut