Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HSL: Pääkaupunkiseudun aamubussit eivät ruuhkaantuneet, VR:n kaukoliikenteen matkustajamäärät aamulla normaalit

HSL:n mukaan pääkaupunkiseudun busseissa ei ollut ruuhkaa aamun työmatkaliikenteessä, vaikka VR: n lähijunat ovat lakon takia pois liikenteestä. Busseissa oli aamulla normaali korona-ajan matkustajamäärä, kertoivat liikennettä asemilla seuranneet tarkastajat HSL:n mukaan.

Aamuliikennettä tarkkailtiin muun muassa Helsingin päärautatieasemalla, Pasilassa ja Tikkurilassa.

HSL ei lisännyt lakkopäiville torstaiksi ja perjantaiksi liikenteeseen ylimääräisiä bussilinjoja. Jotkut normaalilinjat kuitenkin liikennöivät muutamia lisävuoroja tänään torstaina.

HSL:n viestinnän mukaan korona-ajan arkipäivien joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat noin 40 prosenttia pienemmät kuin matkustajamäärä oli ennen pandemia-ajan alkua.

Fintrafficin Helsingin tieliikennekeskuksesta puolestaan kerrottiin, että pääkaupunkiseudun aamun työmatkaliikenteessä oli korona-ajan normaali arkiaamu. Henkilöautoliikenne oli sujuvaa pääväylillä, eivätkä automäärät kasvaneet lakon vuoksi merkittävästi tavanomaisesta.

Tieliikennekeskuksen mukaan korona-aika on vähentänyt Helsingin seudun tieliikennettä arviolta runsaan kymmeneksen.

VR:n viestinnästä kerrottiin aamuyhdeksän jälkeen, että kaukojunat eivät alustavien tietojen mukaan ruuhkautuneet aamulla, vaikka lähijunaliikenne oli pois käytöstä. Kaukojunien matkustajamääriä ei näyttänyt nostavan oleellisesti myöskään se, että lähiliikenteen liput käyvät lakkopäivinä kaukoliikenteen junissa lähiliikennealueella.

Lähijunat liikkeelle lauantaina

Rautatiealan Unioni ilmoitti keskiviikkoiltana, että veturinkuljettajat eivät tee töitä torstaina ja perjantaina. Veturinkuljettajat ovat ilmoittaneet palaavansa töihin lauantaina.

Veturinkuljettajat ilmoittivat lakon syyksi VR:n sopimusrikkomuksen ja vakiintuneiden työehtojen yksipuolisen muuttamisen. Veturinkuljettajat kutsuvat VR:n toimintaa vastuuttomaksi ja kertovat olevansa erittäin pettyneitä VR:n henkilöstöpolitiikkaan.

VR voitti kilpailutuksen HSL-lähijunaliikenteen operoinnista uuden kymmenvuotisen sopimuskauden ajaksi.