Annika Saarikon mukaan riskiryhmät rokotettava yhdenvertaisesti koko maassa, valmis arvioimaan rokotusjärjestystä tämän jälkeen uudestaan

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) keskellä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoo Facebook-tilillään ajatuksiaan viime päivinä keskustelussa olleesta rokotusjärjestyksen muuttamisesta.

Saarikko sanoo kantansa olevan selvä siinä, että riskiryhmät rokotetaan yhdenvertaisesti koko maassa hallituksen sopimalla tavalla.

– Siis koronan etulinjassa työskentelevä sote-henkilöstö, kaikki yli 70-vuotiaat sekä kaikki ne suomalaiset, joilla on perussairaus, joka koronaan yhdistettynä on erityisen riskialtis. Tämä on lupaus, joka on pidettävä, Saarikko kirjoittaa.

Riskiryhmien jälkeen asiaa on hänen mukaansa kaikkiaan arvioitava erikseen.

– Jatkossakin toimitaan terveysviranomaisia kuunnellen, kuten tähänkin asti. Oleellista on, että kaikkialla Suomessa ollaan varmasti valmiita ns ”massavaiheen” toimiin ja homma sujuu jouhevasti suuren väestön rokottamisen edetessä.

Enemmistö sairaanhoitopiireistä ei muuttaisi koronarokotusjärjestystä – "Töölön ja Pihtiputaan mummon henki on aivan yhtä arvokas"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut