Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste: | Lappi täyttymässä suomalaismatkailijoista, Kiina asettaa pakotteita Britannialle

Lappi täyttymässä pääsiäisenä suomalaismatkailijoista

Lappiin on suuntaamassa myös pääsiäisenä runsaasti suomalaismatkailijoita kuten kuluneena koronatalvena lomaviikoilla aiemminkin. STT:n haastattelemien matkailualan toimijoiden mukaan esimerkiksi mökit ja lomahuoneistot Lapissa ovat pääsiäisen aikaan pitkälti varattuja.

Matkailuyritysten mukaan hallituksen ja terveysviranomaisten kehotukset matkustamisen välttämisestä pääsiäisenä eivät ole näkyneet lisääntyneinä peruutuksina. Hallitus päätti myös esittää liikkumisrajoituksia, mutta ne tuskin ehtivät vielä pääsiäiseksi voimaan.

Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat fysiikalla ja historialla

Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat tänään fysiikan ja historian kokeilla. Fysiikan kokeeseen on ilmoittautunut hieman yli 9 500 kokelasta ja historian kokeeseen hieman yli 4 500 kokelasta.

Tämän kevään ylioppilastutkinto on kolmas tutkintokerta, joka järjestetään poikkeuksellisissa oloissa koronavirustilanteen vuoksi.

EU-maiden johtajilla huolia mahdollisten vientirajoitusten vaikutuksesta rokotetuotantoon

Koronarokotteiden tuotanto, saatavuus ja oikeudenmukainen jako olivat keskustelunaiheiden kärjessä maaliskuun EU-huippukokouksessa. Videoyhteyden välityksellä järjestetty kokous vietiin läpi vain yhdessä illassa, vaikka kokousta olisi ollut mahdollisuus jatkaa vielä perjantaina.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi kokouksen jälkeen, että EU-maiden johtajien keskusteluissa päähuomio oli rokotekysymyksissä. Muista puheenaiheista, kuten EU:n Turkki-suhteesta, sananvaihto jäi niukaksi.

Illan loppupuolella videokokouksessa vieraili myös Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel kommentoi Twitterissä, että EU ja Yhdysvallat voivat yhteistyöllään edistää demokratiaa maailmassa.

Twitter ottaa osan vastuusta loppiaisen mellakkaan johtaneesta väärän tiedon leviämisestä

Sosiaalisen median alusta Twitter myöntää olleensa osin vastuussa väärän tiedon leviämisestä, mikä johti loppiaisen mellakkaan Yhdysvaltain kongressitalolla, kertoo CNN.

Teknologiayritykset Twitter, Facebook ja Googlen emoyhtiö Alphabet olivat torstaina ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain kongressin kuultavana sitten loppiaisen mellakan. Facebookin ja Alphabetin johtajat eivät puolestaan sanoneet, oliko yrityksillä vastuuta väärän tiedon leviämisessä.

Yritysten toimitusjohtajat olivat kongressin kuultavana useiden tuntien ajan. Heiltä tiedusteltiin muun muassa valheellisen tiedon torjumisesta alustoillaan.

Kiina asettaa pakotteita Britannialle uiguurivähemmistön kaltoinkohtelusta johtuvan kritiikin takia

Kiina on ilmoittanut asettavansa pakotteita useille Britannian kansalaisille. Kiinan mukaan pakotteet langetetaan maan uiguurivähemmistön kohtelusta kerrottujen valheiden takia.

Kiina asettaa pakotteita yhdeksälle Britannian kansalaiselle ja neljälle organisaatiolle. Joukossa on muun muassa poliitikkoja.

Aiemmin tällä viikolla Kiina asetti useita pakotteita eurooppalaisille poliitikoille ja tutkijoille.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Kiinassa ainakin miljoona uiguuria ja muista pääosin muslimivähemmistöihin kuuluvia on vangittu leireille, joissa heillä teetetään pakkotyötä ja naisia on steriloitu. (Lähde: AFP)

Kauden viimeiset SM-hiihdot käynnistyvät Ristijärvellä

Kamppailu maastohiihtokauden viimeisistä SM-mitaleista käynnistyy tänään Ristijärvellä, kun naiset avaavat kisapäivän kello 11 perinteisen kympin väliaikalähtökilpailulla. Miehet hiihtävät 15 kilometriä kello 13 alkaen.

Lauantaina Kainuun lumilla hiihdetään viestit ja sunnuntaina pitkän matkan kilpailut. Miehet sivakoivat vapaalla 50 ja naiset 30 kilometriä.

Ristijärvellä on mukana Suomen kärkikaarti Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken johdolla. Tuoreista arvokilpailumitalisteista mukana ovat Pärmäkosken lisäksi myös Johanna Matintalo, Jasmi Joensuu, Riitta-Liisa Roponen, Joni Mäki ja Ristomatti Hakola.

Aho laukoi jatkoajan ratkaisumaalin Korpisalon taakse Columbuksen häkkiin ja vei Carolinan voittoon

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurriganes on ottanut Sebastian Ahon maalilla voiton Columbus Blue Jacketsista. Jatkoajalla ratkaistu peli päättyi 4–3.

Columbuksen maalilla Joonas Korpisalo ehti jo torjua Martin Necasin maaliyrityksen, mutta räpylästä karannut kiekko päätyi vielä Necasin syötöstä Ahon onnistuneeseen laukaukseen.

Columbuksen Patrik Laine sai ottelusta syöttöpisteen, kun joukkue tasoitti kolmannen erän alussa ottelun 2–2-tasalukuun.

New York Islanders vei vierasvoiton jatkoajalla Boston Bruinsista. Leo Komarov nappasi syöttöpisteen New Yorkin ensimmäisestä maalista.