Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnairin lento Helsinki-Vantaalta Ivaloon myöhästyi tunnin, koska matkustaja kieltäytyi käyttämästä kasvomaskia

Finnairin tämän päivän lento Helsinki-Vantaalta Ivaloon myöhästyi aikataulusta, koska matkustaja kieltäytyi käyttämästä kasvomaskia.

Asiasta uutisoi aiemmin Iltalehti . Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist vahvistaa tapauksen STT:lle.

Tallqvistin mukaan jo lentokoneen rullauksen aikana Helsinki-Vantaalla kävi ilmi, että matkustaja kieltäytyy käyttämästä kasvomaskia ja noudattamasta henkilökunnan antamia ohjeita.

– Sen takia kone kääntyi rullauksesta takaisin. Matkustajan epäasiallisen käytöksen vuoksi häntä vastaanottamaan oli pyydetty myös poliisi, Tallqvist sanoo STT:lle.

Matkustajan poistuttua koneesta lento pääsi lähtemään kohti Ivaloa noin tunnin myöhässä. Myös paluulento Ivalosta Helsinki-Vantaalle myöhästyy tapauksen vuoksi.

Aiemmin yksittäisiä vastaavia tapauksia

Finnairin lennoilla maskit ovat olleet pakollisia viime vuoden toukokuusta lähtien. Maskin käytöstä voi kieltäytyä, jos käytölle on terveydellinen este. Silloin asiasta pitää tehdä selvitys ennen lentoa.

– Kyse ei ollut sellaisesta syystä. Hän kieltäytyi käyttämästä kasvomaskia, Tallqvist kertoo.

Tallqvist ei ottanut tässä vaiheessa kantaa siihen, seuraako matkustajalle jotain sanktioita Finnairin puolelta.

– Ikävää tietysti kaikille muille matkustajille, että heidänkin matkansa viivästyi tämän yhden ihmisen takia.

Tallqvistin mukaan Finnairilla on ollut aiemmin yksittäisiä tapauksia, joissa matkustaja ei suostu käyttämään kasvomaskia.

– Jos miehistömme huomaa, että matkustaja ei käytä maskia asianmukaisesti, niin miehistö käy siitä huomauttamassa. Useimmiten asiat saadaan puhumalla selvitettyä. Mutta välillä on näitä yksittäisiä tapauksia, joissa muiden matkustajien turvallisuuden vuoksi on syytä poistaa ihminen koneesta.