Alkoholi- ja huumausainejuopumuksia liikenteessä ensimmäistä kertaa yhtä paljon, kertoo poliisi

Viime vuonna Suomen teillä tavattiin ensimmäistä kertaa yhtä paljon alkoholi- ja huumausaineliikennejuopumuksia, tiedottaa poliisi. Molempia tavattiin vuoden aikana hieman yli 12 000 kappaletta.

Poliisin mukaan alkoholin osuus liikennejuopumustapauksista on ollut loivassa laskussa jo vuosia. Muiden huumaavien aineiden määrä on sen sijaan kasvanut merkittävästi. Liikenteessä huumaus- ja lääkeaineita ovat käyttäneet useimmiten 25–34-vuotiaat.

– Saman ikäluokan kohdalla myös maistissa ajaneiden, eli niiden, joiden veressä on alkoholia, mutta alle 0,5 promillea, lukumäärä on kasvanut, kertoo tiedotteessa rikosinsinööri Petri Varjos Keskusrikospoliisin Rikosteknisestä laboratoriosta.

Alueelliset erot ovat suuria. Helsingin poliisilaitoksen alueella liikennejuopumuksissa huumeita ja lääkkeitä oli käytetty kaksi kertaa useammin kuin alkoholia. Itä-Suomen poliisilaitoksen alueella alkoholi oli edelleen selvästi yleisin päihde.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut