Uusien koronatartuntojen määrä laskussa – tänään raportoitu 420 uutta tartuntaa

Kaikkiaan koronatartuntoja on koko pandemian aikana todettu nyt 76 845 kappaletta. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Ville Väänänen, Lassi Lapintie, Hannu Aaltonen / STT

Suomessa on tänään kirjattu 420 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Uusien tartuntojen määrä on laskussa. Uusia tartuntoja on viimeisen kahden viikon ajalta todettu 8 868, eli 505 kappaletta vähemmän kuin edeltäneillä kahdella viikolla.

Taudin ilmaantuvuusluku on laskenut 160 tartuntaan sataatuhatta asukasta kohden edellisviikkojen reilusta 169:stä. Alueellisesti suurin ilmaantuvuusluku 313,6 on todettu Uudellamaalla. Kaikkiaan tartuntoja on koko pandemian aikana todettu nyt 76 845 kappaletta.

Tartuntoja on todettu Helsingissä kaikkiaan 22 975, Espoossa 7 439 ja Vantaalla 8 714 kappaletta.

Neljä uutta koronakuolemaa

Uusia koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia Suomessa on todettu neljä, THL kertoo. Yhteensä virukseen liittyviä kuolemia on kirjattu nyt 826.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on 304 ihmistä, joista tehohoidossa on 50. Tehohoitopotilaiden määrä on laskenut eilisestä neljällä, ja sairaalahoidossa on kaikkiaan yhdeksän ihmistä eilistä vähemmän.

Rokotettuja lähes 19 000 enemmän kuin maanantaina

THL kertoo , että noin 860 000 ihmistä on saanut koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen. Määrä on kasvanut eilisestä lähes 19 000 rokotetulla.

Toisen rokoteannoksen on saanut 88 250 ihmistä.

Rokotekattavuus on nyt ensimmäisen annoksen osalta 15,5 prosenttia. Toisen annoksen osalta se on 1,6 prosenttia.

Pirkanmaalla esitetään kaikkien liikuntatilojen sulkemista huhtikuussa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle tartuntatautilain pykälän (58 g) käyttöönottoa, joka sulkisi viranomaispäätöksellä muun muassa joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajeihin käytetyt tilat 5.–18. huhtikuuta väliseksi ajaksi.

Pirkanmaa on epidemian leviämisvaiheessa. Alueella koronataudin ilmaantuvuus viimeisen kahden viikon ajalta on 105 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Positiivisten tapausten osuus kaikista testatuista on 2,9 prosenttia.

Pandemiaohjausryhmä suosittelee vahvasti maskin käyttöä koulujen tiloissa. Pandemiaohjausryhmä linjasi, että yläkoulut ja toinen aste palaavat lähiopetukseen 6. huhtikuuta alkaen.

Etelä-Suomen avi valmistelee määräystä sulkea liikuntatilat

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) kertoo valmistelevansa päätöstä, jolla se määrää suljettavaksi urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja 1.–14.4. väliseksi ajaksi. Avi kertoo tiedotteessa, että se julkaisee päätöksen, kun lakimuutos tulee voimaan huomenna.

Päätös perustuu sunnuntaina hyväksyttyyn lakimuutokseen, jossa poistettiin mahdollisuus pitää avoinna enintään kymmenelle ihmiselle tarkoitettuja tiloja.

Etelä-Suomen avin päätös tulee voimaan Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.

Pääkaupunkiseudulla palataan asteittain lähiopetukseen pääsiäisen jälkeen

Pääkaupunkiseudulla valmistaudutaan palaamaan asteittain lähiopetukseen viikko pääsiäisen jälkeen, kertoi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiistaina.

Yläkoulu ja toinen aste jatkavat kokonaisuudessaan etäopetuksessa vielä pääsiäisen jälkeisen viikon.

Perjantaista 12. huhtikuuta alkaen yläkoulut siirtyvät hybridimalliin. Tällä tarkoitetaan sitä, että jokaisessa kaupungissa on malli, jonka mukaan opetus toteutetaan lähi- ja etäopetuksessa.

Lukiot jatkavat etäopetuksessa noin huhtikuun puoliväliin. Sen jälkeen siirrytään hybridimalliin, jossa puolet lukion opiskelijoista on kerrallaan lähiopetuksessa.

Päätöksessä on huomioitu, että abiturienttien opiskelu on päättynyt. Ryhmäkokoja säädellään siten, että turvavälit pystytään säilyttämään.

Ammatilliset oppilaitokset jatkavat etäopetusta yhtä pitkään kuin lukiot. Sen jälkeen ammatillisessa koulutuksessa siirrytään hybridimalliin, jossa kolmasosa oppimisyhteisön opiskelijoista on kerrallaan lähiopetuksessa.

– Nämä päätökset perustuvat kokonaisarvioon epidemiatilanteesta ja pitkittyneen etäopetuksen negatiivisista vaikutuksista oppimiseen, sanoi pormestari Jan Vapaavuori (kok.) koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa.

Koronakoordinaatioryhmän aiemmin linjaamat rajoitukset ja suositukset ovat pääsääntöisesti voimassa huhtikuun loppuun saakka.

– Mikäli tartuntatilanne alueella uudelleen heikkenisi, hybridimalliin siirtyminen voidaan perua, Vapaavuori muistutti.

"Tartunnat hienoisessa laskussa"

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee myös, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto päättäisi kahden tartuntatautilain pykälän jatkamisesta. Ne koskevat muun muassa sisäliikuntatilojen, saunojen ja uimahallien sulkemisen jatkamista.

Aluehallintoviraston on määrä kertoa päätöksestä tiistaina tai keskiviikkona.

Tiedotustilaisuudessa mukana ollut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi perusteli rajoitusten jatkamista sillä, että vaikka alueen koronatartuntojen huippulukuihin on tullut laskua viitisen prosenttia, ei sairaalahoidossa olevien määrä ole vielä merkittävästi laskenut.

– Tartunnat ovat kuitenkin olleet hienoisessa laskussa, joten olemme toiveikkaita, Mäkijärvi sanoi.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut