Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Operaatio Pajunkissa palaa välivuoden jälkeen pääsiäisliikenteeseen

Autoliiton Operaatio Pajunkissa auttaa pääsiäisen ajan liikenteessä kiipeliin joutuneita. Yli sata vapaaehtoista on kiirastorstain ja pääsiäismaanantain välisenä aikana valmiina lähtemään avuksi tien päälle.

Viime vuonna operaatiota ei järjestetty, koska liikenne oli koronaviruspandemian vuoksi asetettujen rajoitusten takia niin vähäistä. Tänäkin vuonna pandemia voi vaikuttaa halukkuuteen lähteä liikkeelle.

– Pääsiäisliikenne jää varmasti tänä vuonna aiempia vuosia rauhallisemmaksi vallitsevan koronapandemian ja siihen liittyvien suositusten ja rajoitusten vuoksi. Ihmisillä on kuitenkin erilaisia liikkumistarpeita, ja matka saattaa katketa vaikkapa kauppareissulla, Autoliitto arvioi tiedotteessaan.

Autoliitto muistuttaa autoilijoita esimerkiksi routakuopista ja rengaspaineiden tarkastamisesta. Routakuoppaan osuminen voi vaurioittaa rengasta tai vannetta.

– Tienpintaa kannattaakin tarkkailla huolellisesti, mutta tietenkin niin, ettei muun liikenteen havainnoiminen siitä kärsi. Näin voidaan välttää äkilliset viime hetken väistöliikkeet, muistuttaa Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen tiedotteessa.

Apua voi pyytää maksullisesta puhelinnumerosta 0200 8080 tai Autoliiton sovelluksella.

Jos pääsiäistä vietetään kotona, Autoliitto opastaa varmistamaan syksyllä varastoon jääneiden kesärenkaiden kunnon. Näin renkaiden mahdollinen huono kunto ei tule ilmi yllättäen renkaanvaihdon yhteydessä.