Eduskuntaryhmien puheenjohtajat puivat tänään Ano Turtiaisen pääsiäisenä julkaisemaa uhkaavaksi koettua tviittiä

Eduskunnan puhemiehistö tapaa tänään eduskuntaryhmien puheenjohtajat kansanedustaja Ano Turtiaisen viime lauantaina julkaiseman tviitin takia.

Turtiainen julkaisi lauantaina Twitterissä mahdolliseen maskipakkoon liittyvän kommentin, jonka monet ovat kokeneet uhkaavaksi. Esimerkiksi eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) piti Turtiaisen tviittiä "uhkauksenomaisena".

– Ystäväni sanoi - "olen valmis tappamaan, jos jollekin tässä maassa pakolla laitetaan maski." No, en minäkään sellaista katsoisi sivusta. Terveisiä kollegoille, jotka olette maskipakon kannalla, hän kirjoitti viestissään.

Puhemiesneuvosto kutsui puheenjohtajat keskusteluun tiistaina. Puhemiesneuvosto sanoi eduskunnan tiedotteessa pitävänsä asiaa erittäin vakavana.

Turtiaisen ei ole tarkoitus osallistua kokoukseen. Hän lähetti keskiviikkona kommenttinsa tapauksesta sähköpostitse puhemiesneuvostolle, eduskunnan pääsihteerille, eduskuntaryhmien puheenjohtajille sekä tiedotusvälineille.

Turtiaisen mukaan eduskunnan puhemiehistön on turha yrittää puuttua hänen eduskunnan ulkopuolisiin tekemisiinsä. Hänen mukaansa hän ei ole puhemiesneuvoston alainen eikä sille tilivelvollinen.

Turtiainen valittiin eduskuntaan Kaakkois-Suomen vaalipiiristä vuonna 2019 perussuomalaisten listoilta, mutta hänet on sittemmin erotettu puolueesta ja sen eduskuntaryhmästä. Turtiainen muodostaa nykyisin oman yhden miehen eduskuntaryhmänsä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut