Kotimaa: Annika Saarikon mukaan keskustan jatkaminen hallituksessa riippuu puoliväliriihestä

Annika Saarikon mukaan keskustan hallitusjatko riippuu puoliväliriihestä, joka on edessä tässä kuussa ennen kesäkuun kuntavaaleja. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko ei Kotimaa -lehden perjantain haastattelussa sulje pois puolueensa lähtöä hallituksesta.

Saarikon mukaan keskustan hallitusjatko riippuu puoliväliriihestä, joka on edessä ennen kesäkuun kuntavaaleja.

– Itse pidän huhtikuun puoliväliriihtä poikkeuksellisen tärkeänä. Ratkaisevaa on, onko hallituspuolueilla riittävän samanlainen näky, Saarikko sanoo lehdelle.

Hän pitää puoliväliriihen sujumista hallitusjatkon kannalta tärkeämpänä kuin menestystä tulevissa kuntavaaleissa.

– Hallituksessa ollaan tai ei olla hallituksen linjan tai asioiden vuoksi, ja se veri punnitaan jo puoliväliriihessä, Saarikko sanoo.

Saarikko kirjoitti myöhemmin Twitterissä , että häneltä on lukemattomia kertoja kysytty siitä, pysyykö keskusta hallituksessa.

– Olen aina vastannut samalla tavalla: asiat ratkaisevat.

Puoliväliriihi eli hallituksen neuvottelut vuosien 2022–2025 julkisen talouden suunnitelmasta käydään 21.–22. huhtikuuta. Kuntavaalit pidetään 13. kesäkuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut