Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Englannissa pääsee taas kampaajalle, kuntosalille ja terassikaljalle

Englannissa pääsee tästä päivästä alkaen taas ravintolan terassille, kampaajalle ja kuntosalille ensimmäistä kertaa kuukausiin, kun osa koronarajoituksista puretaan.

Rajoituksia puretaan eri tahtiin eri osissa Britanniaa. Esimerkiksi ei-välttämättömät kaupat, kampaajat ja kauneushoitolat saavat nyt avata ovensa Englannissa ja Walesissa, mutta ulkoilmaravintoloihin pääsee Walesissa vasta kahden viikon päästä, kertoo BBC .

Ravintoloiden sisätilat on määrä avata Englannissa toukokuun puolivälissä.

Innokkaimmat suuntasivat tuoppien ääreen heti puolenyön jälkeen, kertoi Kaakkois-Lontoossa Kentish Belle -pubin terassilla vieraillut BBC . Jonoa kertyi myös esimerkiksi Primark -vaatekaupan edustalle Birminghamissa maanantaiaamuna.

Johnson kehotti varovaisuuteen

Uutistoimisto AFP:n mukaan Britannian koronatartuntojen määrä on rajoitusten ja rokotusten myötä pudonnut 90 prosenttia ja koronakuolemien määrä 95 prosenttia tammikuun pahimmista lukemista.

Yli 60 prosenttia aikuisista on saanut Britanniassa ainakin yhden koronarokoteannoksen.

Britannian pääministeri Boris Johnson kehotti ihmisiä muistamaan edelleen vastuullisen käytöksen ja varotoimet, kuten turvavälit ja maskit, kertoo Guardian . Pääministeri pitää maanantaita tärkeänä askeleena rajoitusten purkamisessa.

– Olen varma, että tämä on valtava helpotus yrityksille, jotka ovat olleet kiinni niin pitkään. Kaikille muille tämä on mahdollisuus palata jälleen joidenkin sellaisten asioiden pariin, joita rakastamme ja joita olemme kaivanneet, Johnson sanoi.

Johnson intoili viime viikolla suuntaavansa itsekin pubiin olutta nauttimaan, kun rajoitukset puretaan. Suunniteltu terassivierailu jouduttiin kuitenkin perumaan, sillä Britanniassa on meneillään kansallinen suruaika kuningattaren puolison prinssi Philipin kuoleman vuoksi. Suruaika kestää hautajaisiin asti, jotka järjestetään lauantaina.