Pyramidihuijari Bernie Madoff kuoli vankilassa – istui 150 vuoden tuomiota

Maailman kaikkien aikojen suurimman taloushuijauksen tekijä Bernie Madoff on kuollut vankilassa, kertovat Yhdysvaltain vankilaviranomaiset. Kuolinsyytä ei viranomaislausunnon mukaan tuoreeltaan tiedetä. Madoff sairasti juristiensa mukaan muun muassa parantumatonta munuaissairautta.

82-vuotiaana kuollut Madoff ehti kärsiä 150 vuoden tuomiotaan vuodesta 2009 lähtien.

Madoffin pyramidihuijauksella oli kymmeniätuhansia uhreja eri puolilla maailmaa. Huijauksen arvoksi on arvioitu jopa yli 60 miljardia dollaria (nykykurssilla yli 50 miljardia euroa).

Pyramidihuijauksella tarkoitetaan petosta, jossa verkosto saa rahaa vain uusien uhrien uusista investoinneista. Rahat käytetään ennestään mukana olleille maksamiseen, kunnes koko viritelmä lopulta kaatuu.

Madoffin huijaus paljastui vuoden 2008 talouskriisin yhteydessä, kun hän ei pystynyt vastaamaan asiakkaidensa toiveisiin sijoitustensa palauttamisesta. Madoff pidätettiin hänen poikiensa tekemän ilmiannon perusteella. Hän ei koskaan investoinut senttiäkään yrityksensä saamista rahoista.

Monet menettivät huijauksessa kaikki säästönsä, eikä heillä ollut varaa jäädä eläkkeelle.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut