Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Vanhanen Kauppalehdelle: Kehysriihessä sovittava työttömyysturvan uudistamisesta – "Olen joustava uudistamisen mallin suhteen"

Valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan hallituksen pitää ensi viikon kehysriihessä tehdä sitova päätös työttömyysturvan uudistamisesta. Vanhanen kertoo kantansa Kauppalehden haastattelussa.

Uudistus pitää rahaministerin mukaan tehdä niin, että julkinen talous vahvistuu ja työvoiman tarjonta kasvaa. Vanhanen kertoo olevansa avoin esimerkiksi siihen, että työmarkkinajärjestöt ovat mukana linjauksen jatkotyössä.

– Olen joustava uudistamisen mallin suhteen, Vanhanen sanoo lehdelle.

Hallitus on linjannut, että julkisen talouden velka suhteessa bruttokansantuotteeseen tulisi vakauttaa vuosikymmenen loppuun mennessä. Vanhanen sanoo Kauppalehdelle, että tavoite on saavutettavissa useita vuosia aiemmin, jos niin vain vähänkään tahdotaan.

Hallituskausi on puolivälissä. Vanhanen ennakoi ensi viikon puoliväliriihestä vaikeampaa kuin vuosista 2005 ja 2009, jolloin hän toimi pääministerinä.

– Tämä kolmas kerta on vakavuusasteeltaan ylivoimaisesti vakavin, Vanhanen sanoo Kauppalehdelle.

Vanhanen on myös esittänyt mittavia panostuksia tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Perjantaina hän ehdotti Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa kymmenen miljardin euron satsausta kymmeneksi vuodeksi. Rahoitus toteutettaisiin velkarahalla tai vähintään kahden vaalikauden mittaisella budjettimomentilla, jota ei muutettaisi poliittisesti.