Markkinaoikeuteen viedystä sähkönmyyjä Fi-Nergystä tulee edelleen satapäin yhteydenottoja Kilpailu- ja kuluttajavirastoon – kuluttaja-asiamies on aloittanut kuluttajien avustamisen

Useilla ihmisillä on yhä ongelmia saada rahojaan sähkönmyyntiyhtiö Fi-Nergy Voimalta , kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV). Yhtiö on laskuttanut asiakkaitaan ennakkoon sähkön käytöstä, mutta ei ole KKV:n mukaan palauttanut liikaa maksettuja ennakkomaksuja, vaikka asiakkuus olisi päättynyt.

Kuluttaja-asiamies vei yhtiön markkinaoikeuteen vuosi sitten kuluttajansuojasäännösten rikkomisesta. Tuolloin Fi-Nergy myönsi puutteet palvelussaan ja kertoi niiden johtuvan nopeasti kasvaneista asiakasmääristä. Yhtiö ilmoitti muuttavansa toimintatapojaan.

KKV:n mukaan yhtiö ei kuitenkaan ole muuttanut käytäntöjään eikä ole vastannut viraston yhteydenottoon. Tänä vuonna virasto on saanut yhtiön toiminnasta jo yli 300 yhteydenottoa. Viime vuonna niitä tuli KKV:n mukaan reilut 900. Kaikki yhteydenotot eivät KKV:n mukaan liity maksunpalautuksiin, vaan niitä on tullut myös sopimuksiin ja asiakaspalveluun liittyvistä ongelmista.

– Yritykseen liittyvien kuluttajayhteydenottojen määrä on täysin poikkeuksellinen muihin sähkönmyyntiyhtiöihin verrattuna. Yhteydenottojen määrä ja se, ettei yhtiö vastaa viranomaiselle kielivät räikeästä kuluttajansuojasäännöksistä piittaamattomuudesta, kuluttaja-asiamies Katri Väänänen sanoo tiedotteessa.

Markkinaoikeuden ensimmäinen istunto on pidetty KKV:n mukaan aiemmin tässä kuussa. Kuluttaja-asiamies hakee oikeudelta uhkasakolla tehostettua kieltoa yhtiön menettelytavalle.

KKV kokoaa listoja velkojista

Koska markkinaoikeus ei ota kantaa yksittäisen kuluttajan ja yhtiön väliseen sopimusriitaan, kuluttaja-asiamies on aloittanut kuluttajien avustamisen ennakkomaksujen takaisin saamiseksi. Fi-Nergylle on aiemmin tänä vuonna toimitettu lista henkilöistä, joita kuluttaja-asiamies avustaa käräjäoikeudessa perintäasiassa, mikäli yhtiö ei palauta rahoja.

KKV:n mukaan lisää samantyyppisiä listoja on määrä toimittaa sähkömyyntiyhtiölle kevään aikana. Avustusjutun tavoitteena on KKV:n mukaan se, että Fi-Nergy palauttaisi ennakkomaksuja asiakkailleen oma-aloitteisesti.

KKV:n mukaan osalla saatavia on satoja euroja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut