Ensimmäinen Britannian avustuslähetys saapui koronakriisin keskellä olevaan Intiaan

Koronalukemat ovat viime päivinä rikkoneet ennätyksiä Intiassa. Kuvassa happisylintereitä Mumbaissa. AFP / LEHTIKUVA

Arttu Mäkelä / STT

Britannian ensimmäiset avustuslähetykset ovat saapuneet katastrofaalisesta koronavirustilanteesta kärsivään Intiaan, kertoo Intian ulkoministeriö.

Lähetyksessä saapui muun muassa 100 hengityskonetta ja 95 happikonsentraattoria. Jälkimmäisillä voi tuottaa happea hoitokäyttöön ilman säiliöiden jatkuvaa täyttötarvetta.

Ulkoministeriön edustaja Arindam Bagchi julkaisi Twitterissä kuvia, joissa Britannian lähettämiä hoitotarpeita puretaan saksalaislentoyhtiö Lufthansa koneesta.

Britannian New Delhin edustuston mukaan Intiaan on lähtemässä tällä viikolla kaiken kaikkiaan yhdeksän lähetystä, joista löytyy muun muassa lähes 500 happikonsentraattoria ja toistasataa hengityskonetta.

Britannia on yksi niistä monista valtioista, jotka ovat luvanneet apua Intiaan. Koronalukemat ovat viime päivinä rikkoneet ennätyksiä Intiassa, ylikuormittaneet sairaaloita ja täystyöllistäneet krematorioita.

Googlelta lähes 15 miljoonaa euroa Intiaan

Googlen ja Microsoftin intialaissyntyiset toimitusjohtajat ovat luvanneet niin ikään tukea Intiaan, kertoo yhdysvaltalainen uutiskanava CNN .

Microsoftin Satya Nadella kertoi Twitterissä sydämensä särkyneen Intian tilanteen vuoksi ja lupasi Microsoftin tukevan avustusoperaatioita ja auttavansa muun muassa happikonsentraattorien hankkimisessa.

Muutamaa tuntia myöhemmin Googlen Sundar Pichai kertoi niin ikään Twitterissä , että Google ja yhtiön työntekijät tukevat Intiassa avustustyötä tekevien järjestöjen toimia 18 miljoonalla dollarilla eli lähes 15 miljoonalla eurolla.

Yhtiö avaa miljoonien arvoisten avustustensa jakautumista blogijulkaisussa . Rahoja on tarkoitus käyttää muun muassa perheiden rahalliseen tukemiseen, jotta he selviytyvät jokapäiväisistä kuluista. Lisäksi rahaa menee YK:n lastenrahasto Unicefille tarvittavien lääkintätarpeiden, kuten happi- ja testauslaitteiston ostamiseksi.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut