Pääministeri Johnson keskellä skandaalia – viranomaiset alkavat selvittää, kuka rahoitti virka-asunnon kalliin remontin

Britanniassa vaalirahoitusta valvova komissio on kertonut käynnistävänsä virallisen tutkinnan pääministeri Boris Johnsonin virka-asunnon remontista.

Tarkoituksena on selvittää, miten Johnson rahoitti Downing Streetin virka-asunnon remonttinsa ja onko siitä raportoitu asianmukaisesti.

– Meillä on nyt riittävästi perusteita epäillä, että väärinkäytöksiä on voinut ilmetä. Jatkamme nyt virallista tutkintaa selvittääksemme, onko asia todella näin, vaali- ja puoluerahoitusta valvova komissio sanoi.

Kohu asunnosta nousi esille maaliskuussa, kun brittimedia raportoi sen kalliista remontista. Guardianin mukaan remontti maksoi noin 200 000 Englannin puntaa (noin 230 000 euroa), mutta rahan alkuperä ei ole selvillä. Daily Mail -lehti on väittänyt, että Johnsonin puoluetoveri olisi maksanut osan kuluista.

Ongelmallisen asiasta tekisi se, että lain mukaan puolueiden ja poliitikkojen tulisi ilmoittaa yli 7 500 punnan arvoisista lahjoituksista rahoitusta valvovalle komissiolle.

Ex-liittolainen väitti pääministerin suunnitelleen remontin maksattamista salassa

Skandaali syveni viikonloppuna, kun Johnsonin entinen neuvonantaja ja liittolainen Dominic Cummings väitti blogissaan , että Johnson olisi paljastanut hänelle, että voisi maksattaa remontin konservatiivipuolueen lahjoittajilla salaa.

Johnson kiisti syytökset kiivaassa väittelyssä opposition työväenpuolueen johtajan Keir Starmerin kanssa parlamentissa. Johnsonin mukaan kaikki on rahoitettu hänen omasta pussistaan eikä puolueen rahoista.

– Olen noudattanut täysin käyttäytymissääntöjä. (Starmer) jankuttaa jankuttamasta päästyään tapeteista siitä huolimatta, että olen kertonut hänelle vaikka kuinka monta kertaa maksaneeni kaiken itse, Johnson sanoi.

Työväenpuolue on vaatinut Johnsonia selvittämään remontin rahoituksen alkuperän.

Tutkinta tulee konservatiivipuolueen kannalta ikävään aikaan, sillä Britanniassa on määrä järjestää paikallisvaalit ensi kuussa.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut