Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Vappuaattoa juhlittiin ulkona viime vuotta enemmän, juhlinta sujui pääosin rauhallisesti

Erilaisten koronavirusrajoitusten ja -ohjeistusten keskellä vappuaattoa on poliisin tiedotteissa kuvailtu pääosin rauhalliseksi.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi aamukuuden jälkeen Twitterissä , että vapun juhlinta on heidän alueellaan sujunut poliisin näkökulmasta pääosin hyvin.

Hälytystehtäviä on ollut viimevuotista enemmän, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi. Poliisin mukaan kotihälytystehtävien määrä kasvoi viime vuodesta hieman. Yleisten paikkojen häiriö- ja juopumustehtävissä oli selvää kasvua.

– Vappua vietettiin ulkona viime vuotta enemmän. Vakavia rikoksia ei poliisin tietoon tullut, Länsi-Uudenmaan poliisi kirjoitti.

Ihmisiä oli suhteellisen runsaasti liikkeellä myös esimerkiksi Turun ja Tampereen keskustoissa. Lounais-Suomen poliisi kertoi kahden aikoihin yöllä, että ilta oli yleisesti ottaen rauhallinen. Yön edetessä esimerkiksi kotihälytystehtävät kuitenkin runsastuivat, poliisi tviittasi .

"Musiikki maltillisille volyymeille ja nukkumaan"

Hämeen poliisi kertoi Twitterissä puolilta öin, että nuorisoa on ollut liikkeellä normaalia perjantai-iltaa enemmän. Vapunviettoa Hämeessä kuvattiin rauhalliseksi. Erilaisia suosituksia on poliisin mukaan noudatettu hyvin.

Lounais-Suomen poliisi puolestaan tviittasi havaintojaan Porista, jossa nuoret ovat poliisin mukaan viettäneet vappua suositusten mukaisesti pienissä porukoissa.

Itä-Uudellamaalla poliisi kantoi huolta rauhan säilymisestä myös kodeissa.

– Musiikki siis maltillisille volyymeille ja nukkumaan, ennen kuin tulee mielipahaa! se ohjeisti Twitterissä .

Pitkästä aikaa runsaasti ihmisiä liikkeellä

Itä-Suomessa poliisipartiot selvittelivät kotihälytyksiä, nujakoita, rattijuopumuksia ja häiriökäyttäytymistä aina aamuyön tunteihin asti, poliisi kertoo tiedotteessa.

Itä-Suomen poliisin mukaan ihmisiä oli pitkästä aikaa runsaasti liikkeellä ja ravintoloiden terasseille muodostui paikoin jonoja. Poliisitehtävien määrä kasvoi Itä-Suomessa noin kolmanneksen viime vuoden vapun tasolta. Tehtävämäärä kohosi jo lähelle vuoden 2019 vapun eli koronaa edeltäneen ajan lukemia.

Itä-Suomen poliisi otti vappuyönä rikosperusteisesti kiinni seitsemän ihmistä. Pelkän päihtymyksen vuoksi putkaan joutui 20 ihmistä.

– Pääsääntöisesti vappua vietettiin maltillisesti ja juhlinta tapahtui pienissä piireissä, kuten oli etukäteen kehotettu, Itä-Suomen poliisi kertoi.

Parikymppinen mies makasi kuolleena parkkialueella Kuopiossa, kaksi ihmistä otettu kiinni

Kuopiosta parkkialueelta on löytynyt viime yönä kuollut mies. Itä-Suomen poliisin mukaan hätäkeskus sai puoli kolmen jälkeen aamuyöllä ilmoituksen Kulmakadulla makaavasta miehestä. Paikalle menneet ensihoidon edustajat totesivat noin 20-vuotiaan miehen kuolleeksi.

Poliisin mukaan tarkemmassa tarkastelussa uhrissa todettiin merkkejä ulkoisesta väkivallasta ja sen vuoksi tapausta tutkitaan mahdollisena henkirikoksena.

Poliisi on ottanut kiinni kaksi ihmistä tapauksen selvittämiseksi. Jutun esitutkinta on vasta alkuvaiheessa, joten poliisi ei voi sanomansa mukaan kertoa epäillyn rikoksen tekotavasta tai muista yksityiskohdista toistaiseksi enempää.

Poliisi pyytää mahdollisia yleisöhavaintoja tapauksesta tai siihen liittyvistä asioista vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Nainen haavoittui ampumisessa vuokramökillä Jämsän Himoksella - yksi mies otettu kiinni

Jämsän Himoksella tapahtui eilen illalla ampumavälikohtaus, jossa haavoittui yksi ihminen, kerrotaan Sisä-Suomen poliisista STT:lle.

Poliisi sai ilmoituksen vuokramökillä tapahtuneesta ampumisesta noin kello 23:n aikoihin.

Haavoittunut nainen on sairaalahoidossa, mutta hänellä ei poliisin mukaan ole hengenvaaraa.

Poliisi on ottanut yhden miehen kiinni tapauksesta epäiltynä. Poliisi selvittää, onko kyse ollut tahallisesta ampumisesta vai vahingonlaukauksesta.

Vuokramökissä oli poliisin arvion mukaan noin 30 ihmistä viettämässä iltaa. Naista ammuttiin poliisin mukaan käsiaseella, joka oli mahdollisesti luvaton ase.

Tapausta tutkitaan tässä vaiheessa törkeänä pahoinpitelynä ja ampuma-aserikoksena.

Asiasta uutisoi aiemmin Keskisuomalainen .

Kaivopuisto tyhjennettiin juhlijoista

Helsingissä poliisi tyhjensi Kaivopuiston vappua juhlivista ihmisistä myöhään perjantai-iltana. Puiston tyhjentäminen aloitettiin kello 23:n tienoilla, ja se sujui poliisin mukaan rauhallisesti.

Kaivopuistossa oli vappuaattona noin tuhat ihmistä, poliisi kertoo. Lisäksi useissa muissa Helsingin puistoissa oli satoja ihmisiä. Poliisin mukaan vappuaattoa vietettiin enimmäkseen pienissä porukoissa suosituksia noudattaen.

– Kaivopuistossa ja Sinebrychoffin puistossa juhlinta muuttui illalla osittain levottomaksi. Kaivopuistossa lensi pulloja ja ilotulitteita. Poliisi tyhjensi puistot ennaltaehkäisevästi, jotta rikoksia ja onnettomuuksia ei tapahtuisi, sanoo komisario Riku Korpela tiedotteessa.

Poliisin mukaan vappuaatto oli Helsingissä tavallista kesäviikonloppua vilkkaampi, mutta normaalia vappua selvästi rauhallisempi. Helsingin poliisin tietoon ei ole tullut vakavia rikoksia tai onnettomuuksia.

Helsingissä poliisi on vapunpäivänä näkyvästi läsnä kaupungilla valvomassa yleistä järjestystä. Poliisin vahva suositus on, että keskustaan ei tule kokoontua.

Pintapelastaja haki miehen kaislikosta

Helsingissä pelastuslaitos sai aamuyöllä puoli kuudelta vesipelastustehtävän Töölönlahdelle, kun poliiseilta karkuun päässyt mies oli mennyt istuskelemaan kaislikkoon.

Päivystävä palomestari Sami Lindberg kertoo STT:lle, että pintapelastaja kävi hakemassa miehen pois kaislikosta Töölönlahden eteläpäästä, melko läheltä Finlandia-taloa. Mies ei vastustellut pelastajaa eikä käyttäytynyt aggressiivisesti.

Arviolta keski-ikäisellä miehellä ei palomestarin mukaan ollut vaaraa missään vaiheessa. Ensihoitajat kuljettivat miehen tarkistettavaksi.

Lindbergin mukaan mies oli ilmeisesti nauttinut alkoholia. Tiedossa ei ole, miksi mies oli mennyt kaislikkoon istumaan.

– Ei minun käsittääkseni ihan tarkkaa tietoa ollut, mistä hän kimpaantui niin paljon, että hän sinne lähti.

Lindbergin mukaan pelastuslaitoksella on ollut Helsingissä kokonaisuudessaan varsin rauhallinen yö.

Helsingissä auttajat kohtasivat lähes 3 000 nuorta

Helsingin kaupungin nuorisopalvelut kertoo, että vappuaaton illan ja yön aikana järjestetty alle 18-vuotiaiden nuorten auttamisoperaatio sujui hyvin.

Operaation tarkoituksena oli kohdata ulkona liikkuvia nuoria ja tarjota heille tarvittaessa keskusteluapua tai muuta apua. Operaatioon osallistui 124 nuoriso-ohjaajaa ja 68 yhteistyökumppania, jotka kohtasivat lähes 3 000 nuorta.

– Tänä vappuna nuoria pystyttiin auttamaan niin, että ketään ei tarvinnut viedä ensihoitoon, kertoo Helsingin nuorisopalveluiden aluepäällikkö Heidi Hållman tiedotteessa.