Suomalaiset ovat valmiita laittamaan rahaa ulkoilutarvikkeisiin – Prismoissa yhden tuotteen kysyntä on karannut omille luvuilleen

Korona-aika on saanut suomalaiset ulkoilemaan ja sen myötä hankkimaan ulkoiluun soveltuvaa välineistöä. Anu Kiljunen
Tommi Salo

Tommi Salo

Pyörämyynnissä on nähty Prismoissa ympäri Suomea historiallisen kovia lukuja. Tämän kauden myynti perinteisten polkupyörien osalta on jo yli kaksinkertainen viime kevääseen verrattuna. S-ryhmä kertoo, että myös kypärä- ja tarvikekaupassa on ollut merkittävää kasvua, mutta hurjin nousu on nähty kuitenkin sähköpyörien menekissä.

Prismoissa sähköpyörien myynti on nyt ollut yli kuusinkertainen viime kevääseen verrattuna.

– Erityisesti kysytään kotimaisia sähköpyöriä, joiden uskomme trendaavan myös tulevaisuudessa. Toinen tänä keväänä suosiotaan lisännyt kategoria on maastopyörät, joiden kysyntä on yli kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna, Prisman urheilutuotteista vastaava myyntipäällikkö Matti Viitanen kertoo tiedotteessa.

Viitanen sanoo, ettei ole koskaan työurallaan nähnyt vastaavaa tilannetta pyörämarkkinoilla.

– Olen 23 vuotta myynyt pyöriä eri rooleissa ja voin rehellisesti sanoa, että tällaista kysyntää ei ole ollut koskaan. Polkupyörien myynti on jo nyt kaksinkertaistunut viime kevääseen verrattuna, ja kasvuvauhti olisi vielä tätäkin kovempi, ellei korona olisi aiheuttanut markkinoille tuotteiden saatavuushäiriöitä.

Viime kesäkuussa voimaantulleen lakimuutoksen myötä kauppojen hyllyiltä on kahmittu myös pyörien valoja. Esimerkiksi takavalojen myynti on paikoin Prismoissa kymmenkertaistunut.

Kovan kysynnän vuoksi uuden polkupyörän hankkija saattaa joutua myös pettymään, ainakin hetkellisesti.

– Kaikentyyppisiä pyöriä on yhä saatavilla, mutta yksittäisten tuotteiden kohdalla on valitettavasti myös saatavuuskatkoksia, Viitanen kertoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut