Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

IS: Oulun laulava poliisi somekohun keskellä,  kuvasi Pride-kulkueita "myötähäpeää aiheuttavaksi friikkisirkukseksi" – kommenteista on tehty rikosilmoitus

Oulun laulava poliisi Petrus Schroderus on saanut kohun aikaan Pride-kulkueita koskevan somekommentointinsa takia. Schroderus on kuvaillut Facebook-kommenteissaan kulkueita "myötähäpeää aiheuttavaksi friikkisirkukseksi" ja syyttänyt kulkueisiin osallistuvia käytöstapojen ja siveellisyyden puutteesta.

Ilta-Sanomien mukaan Pride-yhdistys on tehnyt huhtikuussa kommenteista rikosilmoituksen poliisille ja kantelun yhdenvertaisuusvaltuutetulle. Lehti kertoo myös, että poliisi olisi vastaanottanut aiemmin toisenkin rikosilmoituksen Schroderuksen kommenteista. Sen on tehnyt yksityishenkilö.

Schroderuksen teksti on ollut aikaisemmin julkisesti näkyvillä hänen henkilökohtaisessa profiilissaan, mutta se on sittemmin piilotettu tai poistettu. IS:n mukaan kuvakaappaus kommentista kiertää kuitenkin edelleen sosiaalisessa mediassa.

– Pride on saanut Oulussa hyvän vastaanoton vahvistaen kaupungin imagoa yhdenvertaisena elinympäristönä meille kaikille. Olemme myös tehneet ansiokkaasti yhteistyötä Oulun poliisin kanssa, ja toivon, etteivät tämäntyyppiset yksittäisen poliisin kommentit vaaranna yhteistyön aikaansaamaa turvallisuuden tunnetta, Oulu Priden tuottaja Martu Väisänen kommentoi Ilta-Sanomille.

Schroderus on tehnyt Oulun poliisille useita musiikkivideoita, jotka ovat levinneet ympäri maailmaa. Hän on myös saanut poliisin hopeisen ansiomitalin tunnustuksena tekemästään työstä poliisin hyväksi.