CNN: Navalnyi saamassa Amnestyltä takaisin mielipidevangin aseman

Aiemmin Amnesty oli ilmoittanut, että se ei aio enää kutsua Navalnyia mielipidevangiksi, koska tämä oli menneisyydessä esittänyt kommentteja, jotka voidaan tulkita vihapuheeksi. AFP / LEHTIKUVA

STT

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi saa ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalilta takaisin mielipidevangin aseman, kertoi hänen läheinen avustajansa Leonid Volkov.

Kanadan parlamentin ulkoasiainkomitealle puhunut Volkov sanoi kuulleensa järjestöltä, että se aikoo ensi viikolla julkaista lausunnon, jossa se kertoo poistaneensa Navalnyin mielipidevangin statuksen jouduttuaan Venäjän informaatiokampanjan uhriksi, kertoi uutiskanava CNN .

Amnesty ilmoitti helmikuussa, ettei se enää aio kutsua Navalnyia mielipidevangiksi, koska tämä oli menneisyydessä esittänyt kommentteja, jotka voidaan tulkita vihapuheeksi.

Navalnyi on helmikuusta lähtien istunut reilun kahden ja puolen vuoden vankeustuomiota vanhoista petossyytteistä, joita Navalnyi pitää poliittisina.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut