Suuressa osassa maata saadaan tänään yli 20 asteen kesäistä lämpöä – huomenna lämpenee entisestään

Tänään sää lämpenee suuressa osassa maata, ja luvassa on poutaa ja aurinkoa, ennustaa Ilmatieteen laitos. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Tänään sää lämpenee suuressa osassa maata, ja luvassa on poutaa ja aurinkoa, ennustaa Ilmatieteen laitos.

20 astetta voi mennä rikki monin paikoin maan etelä- ja keskiosissa. Lämpimimmillään päivä on Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla, missä mittari voi näyttää 22:ta astetta.

Pohjoisimmassa Lapissa on selvästi viileämpää ja epävakaista. Korkeimmat lämpötilat voivat olla 5–10 asteen välillä ja aivan Pohjois-Lapissa juuri nollan yläpuolella.

Huomenna sää lämpenee entisestään, ja lämpötilat voivat nousta jopa 25 asteeseen ja yli. Helleraja rikkoutuu todennäköisimmin Pohjois-Pohjanmaalla.

Näillä näkymin viikon lämpimin päivä on torstaina, jolloin 20 asteen lämpötiloja voidaan mitata aina Etelä-Lapissa asti. Torstaina helleraja voi rikkoutua usein paikoin Keski-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Maan eteläosaan helteet eivät kuitenkaan yllä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut