Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Ville Niinistö Kauppalehdessä elpymispakettikeskustelusta: "Politiikka on jäänyt trollailun, ääriliikkeiden ja populismin vangiksi"

Europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr.) sanoo, että elpymispaketin puolustaminen on Suomessa jäänyt lähinnä elinkeinoelämän edustajien vastuulle.

Hänen mukaansa politiikan puolella perussuomalaisten ohella myös "keskustaoikeisto ja jopa hallituspuolueet" ovat kipuilleet paketin kanssa.

– Muut maat keskittyvät puhumaan siitä, miten Eurooppa pärjää kilpailussa Yhdysvaltain ja Kiinan kanssa, Suomessa käydään nurkkakuntaista nollasummapeliä, Niinistö sanoo Kauppalehden haastattelussa.

– Eurooppalaisen yhteistyön puolestapuhujat tulevat lähinnä elinkeinoelämän piiristä. Sisämarkkinoilla on meille niin valtava merkitys, ettei elpymispaketin voi antaa kaatua.

Elinkeinoelämän ulostulojen ohella Niinistö on pannut merkille palkansaajaliikkeen tuen elpymispaketille. Vastaavia, yhtä selkeitä ulostuloja ei poliitikkojen suunnasta ole riittävästi tullut, Niinistö sanoo.

– Politiikka on jäänyt trollailun, ääriliikkeiden ja populismin vangiksi. Pitkäjänteinen Suomen edun puolustaminen on jäänyt paljon huomiota saavan kaiken vastustamisen varjoon, Niinistö sanoo Kauppalehdelle.

Niinistö sanoo ymmärtävänsä sen, että perussuomalaiset vastustaa pakettia, mutta ei sitä, että puolue on pyrkinyt estämään siitä päättämisen.

– On vähän demokratian karikatyyri, että prosessivallankäytöllä yritetään estää eduskunnan kahden kolmasosan enemmistöä hyväksymästä yhteiseurooppalaista ratkaisua.