Koronaviruksen ilmaantuvuus korkeimmillaan Päijät-Hämeessä ja Varsinais-Suomessa

Tähän mennessä Suomessa on raportoitu kaikkiaan 89  878 koronatartuntaa. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Hanna Kauppinen / STT

Suomessa koronaviruksen ilmaantuvuus on tällä hetkellä korkeimmillaan Päijät-Hämeessä ja Varsinais-Suomessa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Päijät-Hämeessä taudin ilmaantuvuusluku on viimeisten kahden viikon ajalta noin 114 tapausta 100 000 asukasta kohden ja Varsinais-Suomessa 102,5.

Varsinais-Suomen tilannetta on heikentänyt erityisesti Salo, jossa taudin ilmaantuvuusluku oli pahimmillaan lähes 300. Vapun jälkeen suureen kasvuun lähteneet tartunnat ovat nyt Salossakin laskusuunnassa, ja tänään uusia tartuntoja on raportoitu neljä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuusluku on 83,2. Neljänneksi korkein luku on Keski-Pohjanmaalla, 76,4. Usean kuukauden ajan ilmaantuvuusluvultaan Suomen alhaisinta paikkaa pitäneen Keski-Pohjanmaan tilanne paheni nopeasti vapun jälkeen, jolloin erityisesti Kokkolassa tartuntojen määrä harppasi jyrkkään kasvuun. Kahdessa viikossa uusia tartuntoja on sairaanhoitopiirin alueella todettu kaikkiaan 56, joista tänään 14.

Koko Suomen ilmaantuvuusluku on tänään 51. Edellisten kahden viikon ajalla koko maan ilmaantuvuusluku oli 58.

THL kertoi aiemmin, että Suomessa on raportoitu 192 uutta koronavirustartuntaa.

Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 2 828 tartuntaa, mikä on 390 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin todettiin 3 218 tartuntaa.

Pandemian alusta saakka Suomessa on raportoitu kaikkiaan 89 878 koronatartuntaa. Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu 931.

THL:n mukaan koronarokotteen ensimmäisen annoksen on Suomessa saanut 37,6 prosenttia väestöstä. Näin ollen ensimmäisen rokoteannoksen on saanut lähes 2,09 miljoonaa ihmistä. Luku on noussut eilisestä yli 60 000 rokotetulla.

Toisen rokotteen on saanut THL:n mukaan tasan 5 prosenttia väestöstä eli vajaat 280 000 ihmistä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut