Kokoomuksen Petteri Orpo Ylen vaalitentissä: Sote-uudistus lisäisi terveyseroja Suomessa

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo arvosteli suunnitteilla olevaa sote-uudistusta voimakkaasti Ylen kuntavaalien puheenjohtajatentissä maanantaina. Orpon mukaan byrokratia lisääntyy, kun uudistuksessa tuodaan uusi hallinnontaso veroineen ja byrokraatteineen.

– Minä en rikkoisi toimivaa järjestelmää, joka meillä on, vaan puuttuisin niihin asioihin, jotka siinä on rikki. Siihen, että ihmiset pääsee hoitoon ja se, että ohjattaisiin kuntia hakeutumaan laajoihin yhteistyöalueisiin vapaaehtoisuuden pohjalta ja kuntayhtymillä, Orpo sanoi.

Orpo kertoi vierailleensa sunnuntaina Etelä-Karjalassa Eksote-alueella, jossa hänen mukaansa on käytännössä tehty sote-uudistus. Orpon mielestä pitäisi panostaa enemmän maakunnan kokoisen kuntayhtymän parantamiseen kuin siihen, että rakennetaan uusi hallinnontaso veroineen.

Orpon sanoi pelkäävänsä, että hallituksen malli lisäisi ihmisten terveyseroja.

– Nyt kun tämä keskitetään näin voimakkaasti julkiselle sektorille niin mä olen aivan varma, että palvelut eivät ole yhtä hyviä. Se tulee ajautumaan siihen, että kaikki ne, joilla on varaa, hankkivat vakuutuksen tai hankkivat rahalla terveyspalveluita tai ovat työterveyden piirissä.

Orpon mukaan tämä tulee jakamaan voimakkaasti ihmiset niihin, jotka hakevat palvelut yksityiseltä puolelta ja niihin, jotka jonottavat julkisella puolella.

Orpolta kysyttiin vaalitentissä myös, mitä keinoja kokoomus aikoo ottaa kunnissa heti käyttöön. Orpo ilmoitti haluavansa vauhdittaa pinoissa odottavien lupahakemusten käsittelyä, jotta investointeja saadaan liikkeelle. Toisena asiana pitäisi huolehtia siitä, että yritykset löytävät osaavaa työvoimaa kunnista.

–  Ja kolmas asia on se, ettei nosteta sitä kuntaveroa, Orpo sanoi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut