Koronarokotteita kohdennetaan ensi viikolla Keski-Pohjanmaalle ja Päijät-Hämeeseen

Valtioneuvoston asetuksen mukaisesti rokotteita on mahdollista kohdentaa toukokuun loppuun asti niille alueille, joissa ilmaantuvuus on vähintään sata. TIMO JAAKONAHO / LEHTIKUVA

STT

Koronarokotteita kohdennetaan ensi viikolla Keski-Pohjanmaalle ja Päijät-Hämeeseen, kertoo Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL). Alueille kohdennetaan ensi viikolla yhteensä 14 000 rokoteannosta.

THL:n johtavan asiantuntijan Mia Kontion mukaan rokotteita arvioidaan saapuvan Suomeen ensi viikolla noin 240 000 annosta.

Koronavirustartuntojen alueellinen ilmaantuvuus Keski-Pohjanmaalla on tällä hetkellä 197 ja Päijät-Hämeen 113. Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän 100 000:ta asukasta kohden viimeisten 14 päivän ajalta.

Valtioneuvoston asetuksen mukaisesti rokotteita on mahdollista kohdentaa toukokuun loppuun asti niille alueille, joissa ilmaantuvuus on vähintään sata.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut