Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ihmiset haluavat jotain erilaista näinä aikoina" – Suomeen palannut Blind Channel sai Euroviisuista enemmän kuin toivoi

Viisumenestystä Suomelle niittänyt Blind Channel palasi voittajan elkein takaisin Suomeen sunnuntaina iltapäivällä. Helsinki-Vantaan lentoasemalla bändiä oli vastassa joukko toimittajia sekä välkkyvät salamavalot.

– Nyt on rock-meininki, nauroi bändin laulaja Joel Hokka.

Bändi kommentoi olevansa vielä hämmentynyt kaikesta siihen kohdistuneesta huomiosta.

– Jätkät, missä vaiheessa tästä meidän violent popista tuli näin kiinnostavaa? ihmetteli toinen laulaja Niko Vilhelm median kiinnostusta.

– Just eilen, vastasi rumpali Tommi Lalli viitaten lauantain viisufinaaliin.

Suomi menestyi Hollannin Rotterdamissa järjestetyissä Euroviisuissa historiallisen hyvin. Blind Channelin kuudes sija on Suomen paras sijoitus sitten Lordin viisuvoiton vuonna 2006.

Blind Channel sai finaalissa yhteensä 301 pistettä, joista yleisön osuus oli 218 pistettä. Kansallisten ammattilaisraatien antamien pisteiden jälkeen yhtye oli sijalla 11., minkä jälkeen yleisöäänet nostivat sijoituksen kuudenneksi.

Blind Channel sai kaikkiaan neljänneksi eniten yleisöääniä finaalissa. Enemmän saivat vain voittaja Italia, toiseksi tullut Ranska ja viidenneksi sijoittunut Ukraina.

"Kaksi bändiä todisti, että halutaan rokkia"

Bändin basisti Olli Matela sekä perkussioista ja sampleista vastaava Aleksi Kaunisvesi kertoivat STT:lle olleensa yllättyneitä viisumenestyksestä ja yleisön suosiosta. Heidän mielestään yleisöäänien suuri osuus oli merkki siitä, että rock-musiikkia kaivataan.

– Siellä oli kaksi bändiä, me ja Italian Måneskin, jotka todistivat sen, että halutaan rokkia, Matela sanoi.

Italian edustaja Måneskin oli yksi finaalin ennakkosuosikeista ja voitti Euroviisut kappaleellaan Zitti E Buoni, joka sai kaikkiaan 524 pistettä.

Myös kitaristi Joonas Porko ja rumpali Tommi Lalli ovat sitä mieltä, että menestyksen taustalla on yleisön uudet toiveet. Esimerkkinä he mainitsivat Suomen ja Italian menestyksen lisäksi Ukrainan. Porkon mukaan tämä voi myös ruokkia erilaisia artisteja hakemaan mukaan Uuden musiikin kilpailuun (UMK) ja Euroviisuihin.

– Se kertoo, että ihmiset haluavat jotain erilaista näinä aikoina. Ihmiset eivät ole päässeet keikoille, ne janoaa kapinaa ja outoutta. Tää homma on menossa hyvällä tavalla eri suuntaan, Porko sanoi STT:lle.

Juhlat jatkuivat koko yön

Euroviisujen finaalishow päättyi sunnuntain vastaisena yönä, ja bändi lähti kotimatkalle heti sunnuntaiaamuna. Bändin jäsenet kertoivat STT:lle, ettei ennen kotiinpaluuta tullut juuri nukuttua, sillä juhlat jatkuivat aamuun asti.

Viisumatka oli heidän mukaansa ikimuistoinen.

– Onhan tuo aivan järjettömän hieno juttu, että Suomen toiseksi paras euroviisusijoitus. Ja ylipäätään se, että me ollaan saatu tästä koko hommasta niin paljon enemmän kuin mitä me edes toivottiin alun perin, Porko hehkutti.

Blind Channel tähtää kansainväliselle uralle, ja Porkon mukaan viisut olivat merkittävä asia senkin vuoksi. Keskiviikkona kerrottiin, että bändi on tehnyt kansainvälisen levytyssopimuksen.

Blind Channelilla annettiin sunnuntain tiedotustilaisuudessa myös platinalevypalkinnon Dark Side -singlestä. Dark Side striimasi platinaa jo aiemmin, kun se saavutti yli seitsemän miljoonaa kuuntelua Spotifyssa.

Bändi on työstänyt viisujen ohella uutta musiikkia viime syksystä asti, ja albumia voi odottaa ensi vuonna. Aiemmin Blind Channel on tehnyt kolme levyä.

– Dark Sidelle on tulossa erittäin kovalaatuista seuraajakappaletta. Seuraava biisi on liki valmis, se on äänitetty ja miksattu. Odotetaan vain oikeaa hetkeä, että milloin laitetaan se pihalle, Porko kertoi.

Bändi toivoo pääsevänsä keikoille Suomessa

Yhtye haluaa myös lähettää terveisiä päättäjille, sillä he pääsivät kokemaan Hollannissa koronaturvallisesti järjestetyn tapahtuman. Kaksi viikkoa kestäneessä suurtapahtumassa todettiin yksittäisiä koronatartuntoja, ja yhtyeen mukaan kukaan ei saanut paikalla jatkotartuntoja.

– Suomi voi ottaa tästä erittäin hyvää mallia, että päästään taas kesällä juhlimaan esimerkiksi pienempiä festivaaleja, Porko sanoi.

Porkon mukaan käytännössä se tarkottaisi toimivaa testausjärjestelmää sekä sen valvomista. Esimerkiksi Rotterdamissa kaikki artistit testattiin 48 tunnin välein eikä areenalle päässyt ilman negatiivista testitulosta. Testausten lisäksi käytössä olivat kasvomaskit ja turvavälit.

Blind Channel toivookin pääsevänsä pian keikoille myös Suomessa.

– Blind Channel ei ole päässyt näyttämään koko Suomelle kuinka kova livebändi me ollaan, ja me ollaan oikeasti aika kova livebändi, vaikka itse sanonkin, Porko sanoi.