Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Leviämisvaiheen alueilla voi järjestää isojakin ulkotilaisuuksia erityisjärjestelyin

Sisätilojen tilaisuuksien osallistujamäärän nostamista on tarkoitus tarkastella uudelleen heti kesäkuun alussa.

Sosiaali- ja terveysministeriö höllää yleisötilaisuuksien järjestämiseen liittyviä rajoituksia.

Päivitetyn ohjeen mukaan koronaepidemian leviämisvaiheen alueilla saa ulkotiloissa järjestää korkeintaan 50:n ja sisätiloissa korkeintaan 10 osallistujan tapahtumia.

Ulkotiloissa isojenkin tapahtumien järjestäminen on kuitenkin mahdollista yleisöä jakamalla ja turvaväliohjeista huolehtimalla. Sisätilojen tilaisuuksien osallistujamäärän nostamista on tarkoitus tarkastella uudelleen heti kesäkuun alussa.

Kiihtymisvaiheen alueilla puolestaan yleisötilaisuuksissa painotetaan lähikontaktien välttämistä. Näillä alueilla myös luovutaan laajasta etäopetuksesta.

Perustason alueilla yleisötilaisuuksia ei rajoiteta erikseen ja velvollisuus välttää lähikontakteja poistuu, mutta riittäviin etäisyyksiin kannustetaan.

Epidemiavaiheen kriteereissä aiotaan vahvemmin ottaa huomioon koronarokotusten eteneminen sekä tautitapausten jäljityksen sujuvuus. Eri alueiden epidemiatilanteen vakavuuden määrittämiseen käytettävät ilmaantuvuusluvut lasketaan jatkossa vain kahden viikon ajalta.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoi tänään keskiviikkona klo 18 alkaneessa tiedotustilaisuudessa Suomen päivitetyn koronaepidemian hillinnän toimintasuunnitelman sisällöstä. Paikalla olivat myös johtaja Pasi Pohjola ja osastopäällikkö Taneli Puumalainen.